avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate geco

Activitate geco

De la inceputul anului nu mai sunt obligatorii carnetele de munca.Ce se intampla cu acestea in cazul celor care au castigat procesele cu angajatorii si au fost reintegrati in munca pe posturile avute anterior.Cine face mentiunile necesare si inchiderea acestor carnete?Ce se poate intampla daca nu ti se inchide carnetul de munca?
Răspuns la discuția Daune morale
Motivul ar fi o concediere dovedit nelegala de catre instanta.In acea actiune nu s-au cerut si daune morale.
Discuție Daune morale
Se poate deschide separat un proces pentru plata de daune morale? Acestea nu au fost cerute in actiunea initiala de dare in judecata a angajatorului.Daunele morale se pot cere persoanelor fizice sau angajatorului ca institutie?
Răspuns la discuția Contributii PFA si somer
Multumesc!
Ca PFA si somer, in acelasi timp, sunt obligat sa platesc asigurari de pensii si sanatate tinand cont ca venitul net pe PFA este de cca 300 lei pe luna?
nu poate interveni cineva avizat?
As dori o definitie acceptata in mod unanim in jurisprudenta noastra.
Am uitat cardul in bancomat si un individ mi-a retras banii care mai erau in cont.Am facut plangere la politie si acestia in baza extrasului de cont si al inregistrarilor video au inaintat dosarul la parchet care i-a dat o amenda administrativa de 800 lei, asa m-au informat printr-o recomandata.Tot in recomandata mentioneaza ca prejudiciul nu a fost recuperat.Nu trebuiau sa-l oblige sa-mi dea banii inapoi? ce sa fac eu acum, sa-l notific, sa-l dau in judecata?Mi se pare culmea, statul il amendeaza, isi ia banii iar eu, ca fraier de cetatean trebuie sa alerg sa-mi scot banii de la un individ pe care nu-l cunosc.
Astept, cu multumiri, un sfat.
Răspuns la discuția Nu vreau sa fiu executat
Nu am de gand sa divortez, nici macar amiabil!
Am datorii si mi-este teama sa nu-mi fie executat apartamentul.Ce metode legale am ca sa evit pierderea casei?Sa-l cedez in totalitate sotiei prin donatie sau copilului?
Am credit auto la o banca si datorii la stat.
Ce ma sfatuiti?