avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate marius_81

Activitate marius_81

buna ziua,anul trecut am lovit o persoana pe trecerea de pietoni,pretentiile ei au fost prea mari pentru mine si as vrea pe cineva sa ma reprezinte,mai multe detalii am sa dau in privat,multumesc !
Răspuns la discuția accident pe trecerea de pietoni
poate am inceput discutia cum nu trebuie si ar fi fost mai bine daca incepeam prin a intreba...°Vi se pare corect....?°...curiozitatea mea e daca e corecta suma care mi'au cerut'o pentru ca mie nu mi se pare !
nu s'a stabilit culpa comuna...desi femeia alerga...dar eu atunci am fost bucuros ca nu s'a intamplat mai grav...si mi'am recunoscut neatentia .Problema nu e legea...ca am facut'o...trag folosele...problema e ca sunt indignat de cerintele victimei...si nicidecum nu vreau sa aibe castig de cauza (castig material).
Da...dosarul a stat mai mult pe la politie...si a intarzia un pic plangerea...plangere au facut...eu as vrea sa ma inteleg cu ei dar nu mi se pare corect si plus de asta nici nu le pot satisface pretentiile...deci nu am incotro decat sa merg cu ei in instanta !
buna ziua,caut un raspuns la problema mea cat mai concret eventual pe cineva sa ma reprezinte.Deci...anul acesta in ianuarie...am lovit o persoana pe trecere,aveam undeva 30km/h....nu eram baut.....pur si simplu mi'a sarit in fata de dupa un camion...in fine.... Persoana a stat internat in spital 6 zile...nu i'am rupt nimic...dar presupun ca a dat o spaga la vreon doctor si ia dat undeva in jur de 40-50 de zile de ingrijiri acasa.In tot acest timp eu am tinut legatura cu fiica victimei...i'am zis daca e nevoie de ceva sa ma sune...samd.... La vreo 3 saptamani de la accident m'a contactat fiica victimei sa ne intelegem ...mi'a cerut 20.000 RON pe baza ca maica'sa avea doua job'uri la care castica 1700 respectiv 800..deci total 2500 x 6 luni cat au considerat ele ca ar trebui sa stea acasa...se faceau 15000 RON ..iar restul pana la 20000 bani cheltuiti.Bineinteles mi s'a parut exagerat si plus de asta nici nu aveam de unde sa fac rost de banii astia.Dupa vreo 3 luni i'am contactat din nou ..in speranta sa ne intelegem.De data asta mi'au cerut 30000 RON.Eu nu am de unde sa iau acesti bani...si sa presupunem ca as avea de unde sa iau acesti bani nu pot sa dau acesti bani pentru ca nu se reflecta gravitatea accidentului in suma asta.Doresc sa stiu ce se poate intampla si in acelasi timp o persoana competente care a mai avut asemenea cazuri sa me reprezinte.Multumesc !
pf...cam asta e raspunsul de care-mi era frica si pe care l-am primit de peste tot,deci nu-mi ramane decat sa fac masina praf si .....sa si-o ia...multumesc frumos...orice alt sfat e binevenit.
buna ziua,imi cer scuze anticipat daca ma repet cu tema topicului dar din experienta stiu ca probleme in ansamblu seama dar in esenta sunt diferite si v-as multumi enorm daca cineva mi-ar da un sfat cat mai concret.Povestea mea suna cam asa...Anul acesta in luna ianuarie am achizitionat o masina de la o cunostinta.Valoarea totala a masini am estimat-o la 12500 euro.Am convenit sa ii dau 9 mii(suma de care dispuneam la momentul respectiv) urmand ca in viitorul apropiat sa ii dau diferenta de 3.5mii si atunci sa facem si actele.In momentul in care i-am dat cei 9 mii am facut un "act de vanzare cumparare" la mana in care am specificat datele personale vanzator , cumparator cat si datele de identificare ale masinii.Asa zisul contract e semnat doar de mine(cumparator) si de vanzator,iar eu am oprit copia la indigo.Am sunat propietaru sa ii dau diferenta de bani si sa facem actele ,asa cum ne-am inteles in "precontrat" iar drept raspuns am avut replici de genu "ce masina....nu ti-am vandut nimic.....ti-am imprumutat-o...... ce contract...nu am semnat nimic.....adu-mi masina ca daca nu ma duc la politie..." Am intrebat in stanga si in dreapta si toti inclina balanta in favoarea lui .Va rog frumos spuneti-mi daca pot face vreo ceva legal,MULTUMESC !!!