avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate danpascu

Activitate danpascu

Am un vecin, care a fost prins cind fura din vagoane-cisterna ,motorina. A fost dus la politie anchetat, i s-a intocmit dosar penal dupa care a fost eliberat.
Ce i se poate intimpla ?
El nu a m-ai avut probleme cu politia.
Multumesc.
Lucrez la o societate de transport unde administratorul, refuza sa imi acorde diurna de deplasare, eu desfasurind activitatea in toata tara ca sofer de tir,de duminica seara pina simbata fara a reveni la garaj. Din discutiile pe care le-am avut cu dumnealui acesta mi-a spus ca-mi va acorda diurna, dar toata suma care imi va fi acordata o va retine din salariu. Este legal? Daca imi acorda diurna aceasta nu se deduce din impozit? De ce imi da sa stampilez ordinele de deplasare? Ce pot sa fac?
gabriela.tubultoc a scris:

este bine sa faceti plangerea penala cat mai repede, inainte de finalizarea procesului, astfel incat acesta sa se suspende pana la solutionarea cauzei, deoarece solutia data in procesul penal poate fi determinanta pentru desfasurarea ulterioara a procesului civil
.
Multumesc ptr. raspuns ! Daca imi permiteti, urmatoarea infatisare este pe 05 august, iar instanta a cerut societatii actul aditional, sa vada daca semnatura mea este facuta de alt cineva. Din societate nu sa prezentat nimeni dar nici vreun avocat. Mai mult, pe 12 iulie am primit un plic cu un act aditional avind stampila I.T.M in care mi se aduce la cunostinta precum ca mi s-au acordat cele 8ore de lucru cu salariul de 720 lei. Din discutiiele pe care le-am avut cu dl. administrator acesta a spus, ca mi-ar fi platit diferenta de ore lucrate la I.T.M., In fapt m-ai pot face plingere penala impotriva sa pentr-u a solicita o sanctiune penala ori despagubiri materiale, poate asa nu va mai avea in gind vreodata sasi bata joc de oameni. Multumesc foarte mult.

Am fost angajat la o societate, unde administratorul societatii mi-a modificat contractul de munca de la 8 ore la 4ore, semnind un act aditional ca administrator cit si ca agajat.In prezent ma judec cu societatea pentr-u obtinerea normei de lucru de 8ore. Dupa terminarea procesului cu societatea, mai pot depune plingere penala impotriva administratorului? Va multumesc,anticipat.
M-am angajat la o societate,din alt judet ,iar patronul doreste sa-i duc cartea de munca. Trebuie sai duc cartea de munca neaparat ?! Nu se poate sa o las la I.T.M in judetul in care ma aflu si sa -mi opereze pe cartea de munca.
Discuție Plingere penala
Dupa cite zile nu mai pot face plingere penala? Exista un termen limita? Patronul mi -a falsificat semnatura, modificind contractul de munca, eu acum aflinduma in proces cu el in litigiu de munca.#-o

Lucrez la o firma de transport unde administratorul societatii mi-a modificat norma de lucru de la 8 ore la 4 ore semnind in locul meu contractul de munca. Am fost la I.T.M l-am reclamat, iar acum l-am dat in judecata, in litigiu de munca sa-mi obtin norma de 8 ore. Dupa pronuntare pot sa-l reclam si penal.