avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea diurnei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea diurnei

Lucrez la o societate de transport unde administratorul, refuza sa imi acorde diurna de deplasare, eu desfasurind activitatea in toata tara ca sofer de tir,de duminica seara pina simbata fara a reveni la garaj. Din discutiile pe care le-am avut cu dumnealui acesta mi-a spus ca-mi va acorda diurna, dar toata suma care imi va fi acordata o va retine din salariu. Este legal? Daca imi acorda diurna aceasta nu se deduce din impozit? De ce imi da sa stampilez ordinele de deplasare? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 5 August 2010
Art. 45 din Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 stipuleaza :
Salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate, vor beneficia de urmatoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport, asigurare si a costului cazarii, potrivit conditiilor stabilite prin contractele colective de munca la celelalte niveluri;
b) diurna de deplasare al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.

In cazul refuzului acordarii diurnei, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.
Conform dispozitiilor Codului fiscal, suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari în România si în strainatate, este deductibila în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delasare externa-avans deplasare nicolpa nicolpa Daca un salariat pleaca o luna in delegatie in Germania,(exista un contract cu o firma din Germania efectuare soft)pot acorda avans deplasare 5.000 euro? (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasarea in strainatate danielpascu danielpascu Salut tuturor! Imi poate spune cineva cit este diurna zilnica pentru deplasarea in europa. Lucrez ca sofer, 2 luni in europa o luna la sediul societatii, ... (vezi toată discuția)