avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Delasare externa-avans deplasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Delasare externa-avans deplasare

Daca un salariat pleaca o luna in delegatie in Germania,(exista un contract cu o firma din Germania efectuare soft)pot acorda avans deplasare 5.000 euro?
Cel mai recent răspuns: nicolpa , utilizator 10:20, 16 Februarie 2010
Daca societatea nu detine card bancar ptr plati atat in tara cat si in strainatate, puteti acorda avans cash ptr deplasare in strainatate.
Acest avans trebuie sa cuprinda:
- cval cazarii cnf perioadei de deplasare
- cval transport intern (daca este cazul)
- cval diurna cnf perioadei de deplasare (in cuantumul stabilit de firma, care poate fi de max 2.5 ori mai mare decat plafonul stabilit ptr bugetari, ptr a fi deductibila la calculul impoz pe profit)
- o suma forfetara, ptr alte chelt neprevazute, care in practica este de cca 30% din total sume avansate mai sus
Aceste calcule sunt bineinteles orientative.
ART.45. - Salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate, vor beneficia de urmatoarele drepturi:
a. decontarea cheltuielilor de transport, asigurare si a costului cazarii, potrivit conditiilor stabilite prin contractele colective de munca la celelalte niveluri;
b. diurna de deplasare al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice. dupa cunostintele mele , diurna ar fi de 35 euro/zi la inst publice ,dar studiati ART 21 -alin 3 litb-ch ded limitatb) suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice .daca firma are suficient profit asta e limita deducerilor . bineinteles ca puteti sa-i dati si mai mult , dar vor fi ch nedeductibile
ART. 45 din contractul colectiv de munca la nivel national
Va multumesc pt raspunsuri,era o suma destul de maricica care se acorda si ma gandeam sa nu fie restrictionata cumva cum este in cazul platii furnizorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea diurnei danpascu danpascu Lucrez la o societate de transport unde administratorul, refuza sa imi acorde diurna de deplasare, eu desfasurind activitatea in toata tara ca sofer de tir,de ... (vezi toată discuția)
Og 714/2018 Romeo Leahu Romeo Leahu OG. 714 / 2018 .se aplica doar bugetarilor sau si angajatilor de la privat .societati comerciale ? Am intrebat la mai multi contabili.si se pare ca nu sunt ... (vezi toată discuția)