avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters154980

Activitate ContSters154980

Răspuns la discuția E obligat angajatorul sa..... ?
Va multumesc nespus pt ajutor, dar am ieri am consultat un avocat si am primit un raspuns pozitiv.
Va multumesc pt promtitudine dar CONTRACT COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL DE RAMURA TURISM HOTELURI SI RESTAURANTE spune altceva..
Va multumesc pt raspunsul D-vs , deci o concluzie finala ar fi faptul ca angajatorul nu mai are obligatia de a o reangaja ? mentionez faptul ca era singura pers cu contrat de munca pe perioada nedeterminata, si mai mentionez faptul ca am vb cu un domn jurist care spune ca timp de 9 luni angajatorul nu poate angaja pe nimeni pe acel post .
Dar va multumesc din nou pt promtitudine
Buna ziua..

Doresc daca se poate o informatie, sora sotiei mele munceste la un hotel, care peste o luna de zile intra in renovare timp de 1 an, a avut contract de munca pe perioada nedeterminata iar acum trimite tot personalul in somaj. Intrebarea mea este, e obligat angajatorul dupa ce hotelul se redeschide sa angajeze acelas personal ??
Si dijn pacate nu stiu la cine sa mai apelez, acesta e raspunsul din partea OPC Cluj

""Buna ziua.
Conform Legii 449/2003, vanzatorul este cel care raspunde de conformitatea produsului, in cazul in dvs. Orange Ploiesti.
Asadar, in situatia dumneavoastra va recomandam sa contactati persoana mentionata in factura, cu atat mai mult cu cat la mijloc poate fi o prelungire de contract.
De asemenea, orice reclamatie de face in nume propriu, existand neconcordanta intre numele petentului(dumneavoastra) si cel ce figureaza ca titular al relatiei comerciale.""

Va rog daca se poate as avea nevoie de o parere, mai pot face ceva ????
Multumesc pt parerea Dvs
Dar am luat legatura cu sefa de la magazinul de unde a fost achizitionat telefonul, dar foarte aroganta a spus ca ma invita sa imi fac un abonament si sa imi cumpar alt telefon. Deci , telefonul a fost la ei in service, dar cum ca acest model Toshiba Tg01 nu il mai importa am primit raspuns ca ma invita la magazin sa aleg un alt model, Din pacate am vb azi cu nasul meu si el a zis cu parere de rau ca nu poate veni in romania pt ca munceste...in opinia mea asta e o nesimtire maxima..
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu o parere, intampin urmatoarea problema.
Am primit cadou un Telefon care a fost cumparat de catre nasul meu de casatorie, telefonul sa stricat , am fost la magazinul lor, au trimis telefonul in service, am primit raspuns ca telefonul nu se mai poate face deaorece nu se mai importa acest gen de telefon si nu mai au piese pe stoc, asa ca ma invita sa imi aleg un alt telefon care sa fie aproximativ cu aceleas performane ca si telefonul meu ( cel stricat ) . Ok, oana aici totul oki , cnad merg la la magazin, cei de acolo nu vor sa imi ofere aceasta posibilitate deoarece vor sa vina Titualrul, ( specific ca titualrul se afla in Italia la munca si nu poate veni ) asa ca nu vor sa imi schimbe telefonul si ma invita sa imi fac abonament la ei si sa imi cumpae eu altul. Va rog mult sa imi spuneti ce pot face eu acum ? am tot sunat si la serv: clineti , dar cei de acolo imi spun ca nu pot face nimic, sa depun reclamatie daca nu sunt de acord cu ei ... Nu mai stiu ce sa fac .....
Buna ziua
Am o mare mare problema, va rog daca puteti s ama ajutati ...
Deci.. Am o firma de construci din 2008, a venit controlul la firma, cei de la finante mi au luat toate actele la control, totul a fost oki, dar au o problema, societeatie cu care a colaborat firma , nu a mai platit TVA ul la stat pentru marfa vanduta, deci mai pe scurt, daca am cumparat 100 de tot ciment , am platit marfa + TVA, iar societatea de la care am cumparat, nu a mai platit Tva ul la stat . iar acum FINANTELE CLUJ ma pun pe mine sa platesc acel tva , care dupa cum zic ei , e in valoare de 50.000€.
Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu o sugestie, sau as dori sa colaborez cu un avocat, deaorece azi am primit aceasta stire, si am timp 30 de zile sa depun contestatie..
Va multumesc mult
Buna seara.
Ma poate ajuta cineva cu legea sau H.G. din codul munci, conform careia zilele de DUMINICA si SARBATORILE LEGALE sunt considerate ore suplimentare care se platesc sau se ofera liber platit. Si as mai dori sa stiu cum sunt considerate orele ce depasesc regimul normal de munca.. Va Multumesc.