avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile75

Activitate Vasile75

O Scutire Medicală eliberată de către Medicul de familie este valabilă la serviciu pt motivarea absenței de la muncă???

(NU este vorba despre Concediul medical)
Buna ziua!
Am cerut in scris explicatii angajatorului si acesta mi-a raspuns ca exista un program in sistemul lor informatic care inregistreaza automat o poprire ca datorie atunci cand nu s-a platit...

Eu am citit pe internet care este definitia unui "Concediu fara plata" si am aflat faptul ca se "suspenda contractul colectiv de munca" in perioada concediului fara plata.

Deci ce fel de obligatii legale mai are un angajator fata de angajat cand acesta are contractul colectiv de munca "SUSPENDAT???"

Cum faci tu ca angajator sa operezi popriri retroactive ca fiind niste datorii de plata pentru acele luni cand angajatul tau avea contractul de munca SUSPENDAT???

Mi-au cerut sa le aduc dovezi cum ca eu am facut plata pensiei de intretinere in mod direct catre fosta sotie, in perioada Concediului meu fara plata cand am avut contractul de munca suspendat!!!

Angajatorul este cumva "Organ de Politie sau Procuratura care se ocupa de anchete???"

gi-jane2 a scris:

EU nu am spus că în acele două Luni de Concediu fără Plată copilul nu a fost întreținut!
Ci a fost întreținut pe cale directă "din mână"


daca angajatorul va retine din salariu, inseamna ca sunteti in executare silita, deci nu prea obisnuiati sa platiti din mana.
ce puteti face e sa faceti contestatie la executare.



RĂSPUNS:
NU am fost niciodată în executare silită, ci așa s-a decis din start ca pensia alimentara sa fie trimisă direct de către angajator din salariul meu.
Sentința la divorț este din urma cu 13 ani.

DAR tocmai aceasta a fost întrebarea mea:
În situația în care eu m-am aflat timp de două luni în Concediul fără Plată, obligația de întreținere a copilului mi-a aparținut exclusiv mie ca parinte.

Angajatorul era exonerat de obligația de a face poprire în perioada Concediului fără Plată

Cum să rețină o poprire din Zero Lei venit???

Iar a face poprire Retroactiv fără ai fi cerut cineva, și pentru perioada Concediului fără Plată eu cred că este ceva ilegal și un Abuz!!!

Angajatorul NU are atribuții de Executor judecătoresc!!!

ESTE CORECT, sau mă înșel eu???

EU nu am spus că în acele două Luni de Concediu fără Plată copilul nu a fost întreținut!
Ci a fost întreținut pe cale directă "din mână"

Angajatorul NU trebuie să aprecieze el de la sine, și fără ca să-i fi cerut cineva printr-o cerere scrisă sau o sesizare

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Scrie undeva în lege că o poprire lunară se poate face obligatoriu și în acele situații cu venituri salariale ZERO (În cazurile de Concediu fără Plată)???
O întrebare despre poprirea pensiei alimentare de întreținere de către angajator.

Angajatorul poprește Pensia Alimentara de întreținere minor din salariul angajatului și o trimite către părintele care are copilul spre creștere și educare (conform sentinței de la divorț)

Părintele care este obligat să plătească pensie alimentara intră două Luni in "Concediu fără Plată"
În cele două Luni NU mai realizează nici-un fel de venit salarial.
Zero Lei venit
Zero Lei impozit
Zero Lei obligațiile la toate taxele către stat care se opresc unui salariat.

După cele două Luni de Concediu fără Plată părintele angajat reîncepe munca, iar Angajatorul îi oprește în plus, Retroactiv și Pensia Alimentara pentru cele două Luni când acesta s-a aflat în "Concediul fără Plată" .... deși NU i-a cerut nimeni acest lucru!

Vă rog să-mi spuneți dacă angajatorul a procedat legal să oprească retroactiv Pensie alimentara pt cele două Luni de "Concediu fără Plată?"

Angajatorul este exonerat de la obligația de a face o poprire în situația specială de "Concediu fără Plată?"

Angajatorul poate să facă legal o poprire dintr-un venit de "zero Lei?"




Va rog sa-mi spuneti :
Parintii aflati la batranete care au patru copii adulti pot sa lase in proprietate catre un singur copil bunurile imobile pe care le au fara ca sa le ceara acordul celorlalti trei copii ?

Adica sa-i dea totul unui singur copil acum cat sunt ei in viata!
Răspuns la discuția Pensie alimentară


Antoanela Geaman a scris:

ce prevede legaea este plafonul maxim. se apreciaza de la caz la caz in functie de nevoile copilului. trebuie insa sa aveti in vedere si egalitatea la contributia . pentru doi copii este 1/3, nu 1/6

Știu că este 1/3 : 2-copii (adică 1/6 pt fiecare copil)
Cum se stabilește Pensia de întreținere pt doi copii?
Ce înseamnă "până" la 1/6 ?
Adică un judecător poate da plafonul maxim de 1/6 sau chiar mai mic de 1/6 în funcție de caz?

Un exemplu:
Să zicem că mama căreia i-a fost încredințați copiii are un venit salarial de 100 de milioane...
iar Tatăl care urmează să plătească pensie alimentară are un venit salarial de doar 30 de milioane...
În această situație judecătorul poate acorda o pensie alimentară mai mică de 1/6 ???
Răspuns la discuția Test de paternitate
Va rog cititi acest articol în întregime si o sa primiti un raspuns la problema dvs.
Cu stima!

www.avocatnet.ro/content/for...

Deciziile Curtii Constitutionale se pot aplica retroactiv?
Autor: Vasile75Lemg a scris:

Buna ziua!...am sa va expun un caz si astept din partea d-voastra opinii,pareri si sfaturi!...o buna prietena se confrunta cu urmatoarea situatie...sotul ei a mai fost casatorit si din prima casatorie a rezultat un copil care inca de pe atunci nu credea si chiar avea dubii ca ar fi copilul lui!...A si divortat la f scurt timp dupa nasterea copilului dar a fost recunoscut de acesta!Mai mult decat atat copilul este roscat si nu seamana absolut deloc cu el ci cu adevaratul tata!...Dar el plateste pensie alimentara de 10 ani unui copil care nu este al lui.Anul acesta a intentat proces pt stabilirea paternitatii si din pacate pt el testul a iesit in defavoarea lui,adica a iesit ca ar fi tatal acestui copil!Toate evidentele arata ca nu este adica are marturii de la cunostiinte comune care stiu cine este adevaratul tata are fotografii care arata izbitor asemanarea copilului cu tatal adevarat...mai mult de atat are certitudinea ca fosta sotie ar fi aranjat testul de paternitate...Mai mult de atat el si-a facut separat la un laborator de genetica un test prin care a reiesit ca nu este purtator de genele din care ar putea rezulta un copil roscat!!!...cei de la laboratorul de genetica i-au spus ca acele analize arata ca si cand ar fi steril si nu ar avea cum sa procreeze un copil roscat!!!...ce imi puteti spune?...ce ar trebui sa faca in aceasta situatie si cum ar putea sa isi caute dreptatea?...poate sa ceara in instanta efectuarea unei contra expertiza in strainatate pt ca e convins ca fosta sotie nu s-ar da la o parte cu nimic ca sa aranjeze si contra expertiza...Va multumesc si astept din partea d-voastra indrumari si pareri!