Buna ziua,
Am o fetita de 14 luni, de la primavara vreau sa ma intorc la servici, intrebarea mea este daca voi beneficia de acea prima de 500 lei din momentul inceperii activitatii si daca aceasta se acorda lunar sau doar la inceput.Alocatia ramane 200 lei pana la implinirea a 2 ani indiferent daca mamica lucreaza sau nu?
Buna ziua, am o garsoniera in Oradea, anul trecut m-am debransat de la alimentarea cu agent termic de la centrala orasului deoarece locuind la etajul 4 nu urca apa calda si nu aveam caldura in locuinta.Imobilul este incalzit folosind energia electrica.Am inteles ca de anul acesta s-a dat o lege prin care sunt obligata sa platesc o cota de 30% din valoarea agentului termic furnizat celorlalte locuinte, chiar daca nu beneficiez de acesta deoarce locuinta se incalzeste de la vecini.Nu mi se pare corect ca eu sa platesc pt ceva ce nu beneficiez, avand in vedere ca nici vecinii nu au caldura in locuinte, la mine fiind o temperatura constanta de 22 grade iar la ei poate nici 20 de garde nu sunt, prin urmare ei ar beneficia de caldura de la mine transmisa prin pereti.Se poate face ceva, adica in acest caz sunt obilgata sa platesc acea cota din agentul termic?
Am o fetita de un an pe care o cresc singura, este pe numele meu si in costudia mea in urma procesului cu tatal acesteia.Intrebarea mea este daca pot s-o scot din tara doar cu pasaportul si hotararea judecatoreasca sau am nevoie si de imputernicire de la tatal ei?Daca plec in Italia de ex acea hotarare nu ar trebui tradusa in limba italiana si legalizata?
Buna seara, am o fetita de 9 luni, taticul este casatorit si mai are 2 copii.Am avut proces pentru stabilirea custodiei si pensiei alimentare, in urma finalizarii instanta a hotarat ca parat sa plateasca 16,5 % din salarul net lunar.Intrebarea mea este daca se poate ca din salarul lui sa se vireze banii in contul meu in ziua de salar si ce trebuie sa fac.Aceste lucruri nu le-am discutat la proces cu d-na judecator si vreau sa stiu ce pot sa fac in acest sens.El imi trimite bani dar cate putin si nu reusesc sa fac mare lucru cu ei.Luna aceasta de ex inca nu mi-a trimis nici un ban, tot amana plata pensiei alimentare.Multumesc anitcipat.