Buna seara, am o fetita de 9 luni, taticul este casatorit si mai are 2 copii.Am avut proces pentru stabilirea custodiei si pensiei alimentare, in urma finalizarii instanta a hotarat ca parat sa plateasca 16,5 % din salarul net lunar.Intrebarea mea este daca se poate ca din salarul lui sa se vireze banii in contul meu in ziua de salar si ce trebuie sa fac.Aceste lucruri nu le-am discutat la proces cu d-na judecator si vreau sa stiu ce pot sa fac in acest sens.El imi trimite bani dar cate putin si nu reusesc sa fac mare lucru cu ei.Luna aceasta de ex inca nu mi-a trimis nici un ban, tot amana plata pensiei alimentare.Multumesc anitcipat.
Daca sitti locul de munca formulati o cerere instotita de copia legalizata a hotaririri in care sa solicitati ca lunar pensia sa va fie virata direct in contul dv.
Mergeti personal la angajatorul fostului sot sau depuneti la acesta, prin posta cu confirmare de primire, o cerere de poprire a pensiei de intretinere stabilite de instanta prin Sentinta x investita cu formula executorie pe care o atasati cererii, mentionand ca sumele poprite sa fie transferate in contul dv. nr. ........... deschis la Banca............
Pentru lunile anterioare cand nu v-a trimis pensia de intretinere decat atunci cand si cat a dorit debitorul, depuneti o cerere de executare silita la un executor judecatoresc din raza teritoriala a domiciliului debitorului pentru a solicita instantei incuviintarea executarii silite si apoi acesta sa faca dovada efectuarii platilor, conform titlului executoriu, urmand a suporta si toate cheltuielile de executare silita pe care le veti efectua. ;)