Este un abuz din partea firmei, care este obligat sa-i retina pensia de intretinere si s-o vireze in contul dumneavoastra. Aveti o hotarare judecatoreasca executorie de drept. Puteti chiar face plangere penala impotriva administratorului pentu nerespectarea hotararii judecatoresti.
Impotriva fostei sotii puteti face plangere penala pentru abandon de familie pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere timp de 2 luni.
Daca primiti adrese de la banca, raspundeti-le in scris ca si-a schimbat adresa si numele si anexati copia sentintei de divort. O gasesc ei la locul de munca pentru a-i face poprire pe salar.
I. Cu privire la atitudinea firmei de a nu proceda la reţinerile din salariul fostei soţii:
Pasul 1. Mergeţi la instanţă şi verificaţi (vorbiţi cu grefiera) dacă a trimis la societate - terţ poprit, instiintarea de poprire. Dacă nu, rugaţi-o să vă dea dv. înscrisul şi să-l depuneţi dv. la firmă pentru ca aceasta să se conformeze dispoziţiilor instanţei.
Pasul 2. Dacă instanţa a trimis înştiinţarea de poprire la firmă, depuneţi o cerere la firmă cu nr. de înregistrare şi păstraţi un exemplar prin care solicitaţi conducerii societăţii de a proceda de îndată la reţinerile din salariu conform sentinţei judeătoreşti şi de a vă comunica în scris, într-un termen scurt, că s-au conformat, în caz contrar urmând a suporta toate cheltuielile de executare silită. De asemenea, vă recomand să comunicaţi un cont bancar (dacă aveţi) în care firma să vireze banii pentru rapiditatea transferului.
Pasul 3. Dacă după aceste demersuri, nu s-a schimbat nimic, mergeţi la un executor şi va şti el ce să facă.
II. Cu privire la neplata pensiei de întreţinere de către fosta soţie:
Nu aveţi nici un temei legal prin care să introduceţi o plângere de abandon de familie, deoarece aceasta trebuie întemeiată pe faptul relei-credinţe a fostei soţii că nu a plătit pensia de întreţinere în favoarea minorului. Ori, în cazul dv., ea nu are nici o culpă, culpa aparţine instanţei dacă nu a comunicaţi înştiinţarea de poprire terţului poprit sau este culpa firmei care refuză reţinerea şi virarea sumelor la adresa sau în contul dv.
III. Nu puteţi obliga fosta soţie să-şi schimbe numele peste noapte! Aceste obligaţii le impune legea...:D
Cu privire la adresele băncii venite pe numele soţiei dv. privind neachitarea creditului, transmiteţi în scris acesteia faptul că soţia dv. are un alt domiciliu pe care-l veţi indica, dacă-l cunoaşteţi, dacă nu veţi indica locul de muncă al acesteia pentru ca banca să se adreseze angajatorului pentru recuperarea banilor împrumutaţi, şi depuneţi şi o copie de pe hotărârea de divorţ solicitând să nu vă mai trimită dv. aceste notificări.
Aţi fost cumva girant al soţiei sau codebitor? Dacă da, banca se poate îndrepta împotriva oricăruia dintre debitori pentru recuperarea debitului, iar dacă nu aţi avut această calitate, ci pe aceea de girant iar fosta soţie nu mai achită ratele, banca se poate îndrepta împotriva dv.