avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate omamica

Activitate omamica

Răspuns la discuția Copil in afara unei relatii
As dori sa va dau un sfat. Poate multi ma vor acuza, dar va sfatuiesc din proprie experienta. Imi pare foarte rau ca am acceptat ca tatal sa recunoasca copilul. Cel mai bine sa cresteti copilul singura. Nu fortati lucrurile, nu degeaba se spune dragostea cu forta nu se poate. Numai Dvs. si copilul veti avea de suferit. Daca de pe acum nu este dorit de tata nici mai tarziu nu va fi. Daca va fi trecut pe numele tatalui, la excursii in strainatate veti avea nevoie de procura de la el. Si daca acum asa se comporta cu copilul, fiti sigura, nu va avea parte de plecari. Tatal refuzand orice iesire din tara si aici nu Dvs. veti avea de suferit, ci copilul. Daca nu va plati pensia alimentara il dati in judecata. Si ce castigati? NIMIC!!! Doar pierdeti bani angajand avocati. In cazul meu asa a fost. A preferat sa faca puscarie decat sa plateasca pensia alimentara. Pe nume nu are nimic ca sa fie executat silit. Cine sufera? Copilul. Cu ce s-a ales copilu? Doar ca ii poarta numele. Din pacate tatal e inexistent in viata copilului. Degeaba as dori sa cer sa se treaca copilul pe numele meu, nu se poate. Nu este motiv suficient ca nu isi viziteaza copilu si ca nu ii plateste pensia alimentara. Din pacate legea nu e de partea copilului. Mai bine va cresteti copilu singura, dar intr-un mediu linistit.
Doamna draga, nu sunteti singura cu astfel de probleme. Din pacate si eu am trecut si trec prin aceeasi problema. Dupa ani de nervi, suferinta si totodata rabdare, instanta a binevoit a face dreptate. Pe scurt am o fetita care va implini in martie 10 ani si nici eu nu am primit pensia alimentara. Minciuni, minciuni si teatre din partea tatalui ca nu poate plati ce i se cuvine fetitei. A fost condamnat cu suspendare pentru neplata, dar "onorabila" instanta nu l-a obligat in nici un fel sa plateasca pensia alimentara si cheltuielile judecatoresti. Si iar am luat-o de la inceput cu suparare, nervi si iar rabdare si sigur bani pentru avocat. Dupa lungi asteptari (2 ani) sa ajunga si dosarul meu la un judecator, in sfarsit in acest an a ajuns si in 2 luni de zile s-a terminat. Acum face puscarie. Nici eu nu stiam la ce sa ma astept de data aceasta. Dar uite ca totusi, cu intarziere s-a facut dreptate. Pe acest judecator nu l-au interesat ca el nu isi gaseste de lucru si alte minciuni. Raspunsul lui a fost ferm "aveti obligatii fata de acest minor". La prima sentinta am vrut sa fac si eu recurs. Am fost sfatuita sa nu fac recurs pentru ca in loc sa imi fac un bine va fi mai rau. Sa astept 2 luni, daca in aceste 2 luni tot nu plateste sa o iau de la inceput cu o noua plangere. Asa am si facut. O noua plangere, declaratii pe la politie si in sfarsit soluita data. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat, toate documentele sa le pastrati si cel mai important sa aveti muuuulta rabdare, nervi si incredere
Răspuns la discuția Neplata unei amenzi.
Multumesc frumos pentru raspuns. Pana in ziua de azi dupa 4 ani de zile nu a primit nimic, nici o instiintare. Intrebarea e daca poate trece granita fara probleme?
Buna ziua,

As avea si eu o intrebare in legatura cu neplata unei amenzi primite in strainatate.
Sora mea a lucrat in Ungaria cativa ani in 2008 din cauza pierderii locului de munca se pregatea sa se intoarca in tara. In ultimele zile de sedere pana ce isi primea toate actele de lichidare a fost prinsa in autobus fara bilet. A primit o amenda care nu platit-o. Acum are un loc bun de munca aici in tara si trebuie sa plece in delegatie in strainate. Cum putem afla daca aceasta amenda s-a prescris? Poate pleca fara probleme in strainatate? Exista un loc de unde se afla?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
buna ziua,
Am mai scris in acest forum.as doi sa gasesc solutie la problema mea.Cum am mai scris am trait in concubinaj si din aceasta relatie a rezultat o fetita pe care o cresc singura.Tatal refuza sa plateasca pensia alimentara.L-am dat in judecata si ca rezultat in sentinta a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare.El refuza in continuare sa plateasca ba mai mult nici nu munceste, prefera sa traiasca din pensia mamei lui.
As dori sa stiu ce proceduri legale sunt prin care el va fi decazut din drepturile parintesti si copilul sa treaca pe numele meu.Prefer sa renunt atunci la pensia alimentara,care desi e dreptul copilului pe care nici asa nu-l primeste decat sa mai trec prin calvarul asta.Tot mai multi bani si nervi cheltui eu pe telefoane fara rost.Nu doreste, refuza cu nesimtire sa ii acorde drepturile copilului dar el isi cere dreptu de a vorbi cu fetita cand isi aduce aminte,lucru pe care l-a facut in luna iunie ultima data.Tin sa mai spun ca ne-am despartit in 2006. De atunci si pana acum de 3 ori si-a vazut copilu si de 4 ori i-a trimis bani.
Va rog din suflet spuneti-mi cum scap de el definitiv si sa nu mai trebuiasca sa ma mai lovesc cu capu de pereti si sa mai dau explicatii in privinta tatalui care nu exista.
Eu cred in zicala "tata nu e cine face un copil, ci tata e cine creste un copil".
Astept cu nerabdare sfaturile Dumneavoastra pentru a scapa de calvarul asta.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția pensia alimentara si amenintari
am depus plangere penala impotriva fostului pentru ca refuza sa plateasca ceea ce datoreaza copilului.de la procuratura s-a trimis spre ancheta la politie.am fost sa dau declaratie.acolo mi s-a zis ca nu au ce sa-i faca pt ca deja cazul este solutionat in instanta si nu au trecut inca 2 luni de la pronuntarea sentintei pt a-i reclama ceva.(sentinta fiind de 6 luni cu suspendare dar fara a fi obligat in mod direct sa plateasca).am spus ca nici ce datoreaza pana atunci nu vrea sa ii dea.
daca in astfel de caz politia nu face nimic ce e de facut?
astept un raspuns.
multumesc

Răspuns la discuția pensia alimentara si amenintari
Va multumesc pentru raspunsuri.
problema cu el e ca el nu lucreaza sau daca lucreaza mai mult la negru.El prefera sa traiasa cu bani cat mai multi dar fara efort.
In ceea ce priveste amenintarile care mi le adreseaza totdeauna la telefon si sub influenta alcoolului.
Si anul trecut si anul acesta am apelat sentimentul lui de tata sa imi dea ajutor financiar pentru fetita ea fiind o data in spital si a doua oara sa ii cumpar medicamentele, dar nu m-a ajutat mi-a zis ca nu are bani.
A vandut casa unde a stat cu mama lui.Si-au cumparat un apartament.Dar din pacate nu stiu pe numele cui este ca sa pot sa fie executat silit.
Nu este nicio lege prin care "sa ii bag mintile in cap"?Sa-l fac sa inteleaga ca el are o responsabilitate fata de copil?
daca ii cer bani el spune ca eu am nevoie de bani si nu pentru copil.copilul este bine tinut i se satisfac toate poftele nu este maltrat.a inceput sa sune din martie cand a trebuit sa se prezinte la proces.la inceput ne sufoca cu telefoanele.pe urma de 2 luni incoace de abea mai suna,in luna iunie 1 singura data a vorbit cu copilu.
tine cineva cont de asta?
sfatuiti-ma cum sa procedez sa nu mai distug din cauza lui si mai ales pentru binele copilului.
am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat o fetita care are acum 6 ani.dupa 4 luni de la nasterea fetitei el a recunosc copilu prin tribunal.de tatal ei m-am despartit de 4 ani.de aproape 3 ani de zile el refuza sa plateasca pensia alimentara.am cerut legal drepturile copilului adica pensia alimentara.el niciodata nu a cerut drept de vizita,dar totusi l-am lasat sa isi viziteze copilu, fapt pe care rar l-a pus in practica.el isi vazuse fetita in ianuarie 2007,pe urma in martie2008 si in martie 2010.pensia alimentara neplatind-o.l-am dat in judecata pentru asta si s-a stabilit 6 luni de puscarie cu suspendare.nici asa nu vrea sa plateasca,refuzaspunand ca nu are din ce.nu lucreaza isi schimba locurile de munca motivand ca nu este platit.ii place sa bea si sa joace la aparate.i-am atras atentia ca daca nu plateste iar voi apela la lege si va fi inchis.deja a inceput sa ameninte ca imi ia copilu,ca imi da foc la casa si alte amenintari.nu stiu ce sa fac.cum sa procedez in privinta lui