am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat o fetita care are acum 6 ani.dupa 4 luni de la nasterea fetitei el a recunosc copilu prin tribunal.de tatal ei m-am despartit de 4 ani.de aproape 3 ani de zile el refuza sa plateasca pensia alimentara.am cerut legal drepturile copilului adica pensia alimentara.el niciodata nu a cerut drept de vizita,dar totusi l-am lasat sa isi viziteze copilu, fapt pe care rar l-a pus in practica.el isi vazuse fetita in ianuarie 2007,pe urma in martie2008 si in martie 2010.pensia alimentara neplatind-o.l-am dat in judecata pentru asta si s-a stabilit 6 luni de puscarie cu suspendare.nici asa nu vrea sa plateasca,refuzaspunand ca nu are din ce.nu lucreaza isi schimba locurile de munca motivand ca nu este platit.ii place sa bea si sa joace la aparate.i-am atras atentia ca daca nu plateste iar voi apela la lege si va fi inchis.deja a inceput sa ameninte ca imi ia copilu,ca imi da foc la casa si alte amenintari.nu stiu ce sa fac.cum sa procedez in privinta lui
..stimata doamna , singura va creeati probleme !
Cunosc o situatie contrara , mama copilului nu-i permite tatalui sa viziteze copilul , in schimb vrea bani , cu toate ca de fiecare data cand tatal are posibilitatea sa vada copilul ( la scoala ) ii duce multe lucruri ( mancare si haine ) si de multe ori a acceptat mama lui ca tatal sa mearga sa-i cumpere lucruri si mancare , dar acestaa nedandu-i bani ei personal !
Acea femeie se foloseste de copil dorind bani .
Daca acel om de care vorbiti are acele apucaturi si nu are o moralitate , nu cred ca trebuie sa va faceti prea mari probleme ca nu se intereseaza de copil .
Dumneavoastra incercati sa formati copilului totusi o imagine pozitiva copilului despre tatal lui .
Nu cred ca este foarte mare acea pensie care trebuie sa o dea copilului , acesta cand v-a creste v-a intelege !
Incercati sa nu va mai faceti singura rau !
Succes !
Daca nu aveti minora incredintata printr-o hotarare judecatoreasca n-ar fi rau se promovati o actiune de incredintare minor, pentru a fi "protejata "printr- hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul in care l-ar "pune pacatul" sa va ia copilul.
Apoi, avand in vedere ca v-a amenintat ca va da foc la casa si inteleg ca a uzat si de altele, puteti de asemenea sa formulati plangere pentru savarsirea infractiunii de amenintare prev. de art.193 c.p.
Plangerea trebuie formulata in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si trebuie probata cu minim 2 martori.
Bineninteles mai aveti posibilitatea formularii unei alte plangeri pentru abandon de familie-infractiune prev. ade art.305 c.p.
Ambele plangeri se adreseaza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni sa judece cauza in fond.
daca stiti ca are ceva bunuri,il puteti executa silit, pt suma ce v-o datoreaza. daca nu sunt, faceti-i plangere pt abandon, poate nu-i mai da cu suspendare
Va multumesc pentru raspunsuri.
problema cu el e ca el nu lucreaza sau daca lucreaza mai mult la negru.El prefera sa traiasa cu bani cat mai multi dar fara efort.
In ceea ce priveste amenintarile care mi le adreseaza totdeauna la telefon si sub influenta alcoolului.
Si anul trecut si anul acesta am apelat sentimentul lui de tata sa imi dea ajutor financiar pentru fetita ea fiind o data in spital si a doua oara sa ii cumpar medicamentele, dar nu m-a ajutat mi-a zis ca nu are bani.
A vandut casa unde a stat cu mama lui.Si-au cumparat un apartament.Dar din pacate nu stiu pe numele cui este ca sa pot sa fie executat silit.
Nu este nicio lege prin care "sa ii bag mintile in cap"?Sa-l fac sa inteleaga ca el are o responsabilitate fata de copil?
daca ii cer bani el spune ca eu am nevoie de bani si nu pentru copil.copilul este bine tinut i se satisfac toate poftele nu este maltrat.a inceput sa sune din martie cand a trebuit sa se prezinte la proces.la inceput ne sufoca cu telefoanele.pe urma de 2 luni incoace de abea mai suna,in luna iunie 1 singura data a vorbit cu copilu.
tine cineva cont de asta?
sfatuiti-ma cum sa procedez sa nu mai distug din cauza lui si mai ales pentru binele copilului.
am depus plangere penala impotriva fostului pentru ca refuza sa plateasca ceea ce datoreaza copilului.de la procuratura s-a trimis spre ancheta la politie.am fost sa dau declaratie.acolo mi s-a zis ca nu au ce sa-i faca pt ca deja cazul este solutionat in instanta si nu au trecut inca 2 luni de la pronuntarea sentintei pt a-i reclama ceva.(sentinta fiind de 6 luni cu suspendare dar fara a fi obligat in mod direct sa plateasca).am spus ca nici ce datoreaza pana atunci nu vrea sa ii dea.
daca in astfel de caz politia nu face nimic ce e de facut?
astept un raspuns.
multumesc