avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate Popu

Activitate Popu

Va multumesc pentru implicare, concluzia pe care o trag din aceasta discutie si din ce am mai citit pe net:
Ce este peste 25.000 RON musai sa fie donatie facuta la notar (indiferent ca-i corporate/non corporate), altfel riscul ar fi sa ne trezim cu 10% impozit pe toata suma.

Din ce am discutat cu un notar taxele ar fi 700 RON, dar probabil fiecare notar isi stabileste singur procentul, pe net am vazut un 0.25% din suma ca taxe notariale (fara sa fie mentionate celelalte costuri). O sa cautam mai multe oferte,

Multumiri!
Cred ca intrebarea n-a fost completa de la inceput, se doreste doar sa fim ok la un eventual control al bancii / fiscului / oficiului pentru prevenirea spalarii banilor, e nevoie de contract de donatie? La un eventual control, contractul de vanzare / cumparare al parintilor este disponibil, transferul de bani de la parinti spre copil se face prin banca. Copilul nu este interesat de probleme in cazul unui partaj sau alte chestii legale legate de mosteniri/succesiuni. Problema ar fi legata de dovedirea provenientei banilor, Contract V/C al parintilor, urmat de un contract de donatie. Mai e nevoie de acest contract de donatie sau justificarea banilor poate fi facuta prin intermediul contractului de V/C al parintilor?

Multumim!
Parintii nu vor să facă niciun act de donație ( fiind vorba si de un comision platit la notar la mijloc), vor să scape de grija banilor. Copilul vrea acest act de donație, ca sa fie acoperit la nevoie in fața fiscului. E necesară această acoperire sau suflam si in iaurt de cand cu legea privind spălarea banilor?
gi-jane2 a scris:

depinde de suma

~150.000 RON, rezultati in urma vanzarii unui imobil.

Copilul singur la parinti (din cate se stie :) ), parintii 65+, copilul 40+

Multumesc!
Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar?
Răspuns la discuția Impozit pentru venit din MLM
O cautare pe google dupa "Obligatii privind contractele civile. Incadrare fiscala" o sa va ofere ca prim raspuns un raspuns elaborat pentru problema expusa. CAS-ul pare sa devina obligatoriu in cazul in care activitatea nu e ocazionala si se si depaseste plafonul de 12 salarii de baza minime brute.
Răspuns la discuția Plata cass la dividende
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se plateste CASS daca s-a depasit plafonul de 12 salarii (26.760 RON pentru 2020) chiar daca persoana in cauza este angajata cu contract de munca. Daca dividende au fost incasate anul trecut trebuia depusa declaratia unica pana pe 25 Mai, plata urmand sa se faca pe baza declaratiei.
Astazi am depus declaratia, m-a lamurit doamna de la ghiseu, se trece "direct" sau "indirect".
La modalitatea in care se exercita controlul asupra societatii / persoanei juridice ce anume se poate trece?
Fiind asociat unic ma gandeam la:
"Asociat unic / detinere 100%"
Buna Avy,
In masura in care ai avea si o stampila/semnatura pusa pe chestia asta ar fi perfect / acoperit. Nu stiu in ce masura un e-mail poate fi considerat act oficial (chiar daca o fi venit el de la adresa lor de e-mail). Daca ai avea atasat si ceva numar de inregistrare cred ca ar fi ok.

Legat de declararea beneficiarului real, aia stiu ca trebuie facuta pina prin Iunie parca (12 luni de cand a intrat legea in vigoare art. 62 alin.(1)). Urmeaza sa trec si eu pe la registrul comertului, sa dau declaratia legata de beneficiarul real.
Acum vad ca e declaratie anuala, pentru beneficiarul real, nice ...