avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru venit din MLM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru venit din MLM

Buna dimineata,
Lucrez cu o companie de vanzari directe(gen avon,oriflame...) care din banii pe care ii acumulam ne opresc 10% ,pe langa acesti 10% este nevoie sa mai platim si altceva?
Din cate am inteles se schimba procentul daca depasim 27.000 Ron/An
Imi poate da cineva mai multe detalii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 17:42, 2 Iunie 2021
Buna ziua,

Ce tip de contract ati semnat cu firma respectiva ? Aveti contract de munca pe alta societate?
Un contract de colaborare,persoana fizica.
Nu am contract de munca
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Cristinazam, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veniturile obtinute din conventii civile se incadreaza la categoria de venituri din alte surse si sunt supuse impozitului pe venit.

Conventiile civile se incheie pentru activitati care nu au caracter de continuitate, ci au caracter ocazional, si pentru care persoana fizica nu este inregistrata fiscal si nu are obligatia sa se inregistreze.
In veniturile din activitatile prevazute la art. 114 alin. (2) lit. g) din Codul fiscal sunt cuprinse veniturile realizate de contribuabilii care nu sunt inregistrati fiscal potrivit legislatiei in materie si care desfasoara activitati de productie, comert, prestari de servicii, profesii liberale, din drepturi de proprietate intelectuala, precum si venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, fara a avea caracter de continuitate.
Pentru aceste venituri se va retine la sursa, de catre platitorul de venit, impozit pe venit in cuantum de 10%.
Pentru veniturile din alte surse nu se datoreaza CAS (contributia de asigurari sociale).

Pentru astfel de venituri se datoreaza CASS 10% (contributia de asigurari sociale de sanatate) daca este depasit plafonul anual de 12 salarii de baza minime brute pe tara 52230*12 luni=26760 lei).

CASS ul il platiti dvs 2676 lei, deoarece veniturile realizate depasesc 12 salarii minime pe economie.Tr sa depuneti in prealabil declaratia unica pe venituri estimate, in 30 de zile de la data la care plafonul de 12 salarii este depasit.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Constantin Vera, Contabil
Multumesc mult pentru raspuns.
Din cate am inteles,daca nu depasesc suma de 26760 /An nu o sa fiu nevoit sa platesc nimic la stat(deoarece plateste firma respectiva acei 10%) iar daca depasesc suma respectiva o sa fiu nevoit sa platesc eu acei 10%
Procentul este fix 10% indiferent de suma pe care o obtin ? Voi mai fi obligata sa platesc si altceva inafara de acesti 10% ?
Sper ca am inteles bine
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Cristinazam, utilizator
daca depasiti 26760 lei in 2020, depuneti declaratia unica in 30 de zile , declarati CASS 10% (2676 lei) si il achitati pana anul viitor 15.03.2021 .Impozitul 10% il plateste intotdeauna firma.

Alte discuții în legătură

Sunt asigurata daca primesc venituri din chirii? AndreeaZhao AndreeaZhao Salutare tuturor! Mai sunt asigurata daca am venituri din chirii? (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda? Vanessa2022 Vanessa2022 Cum se calculeaza venitul din arenda ? Eu am vazut ca se calculeaza asa. Venitul brut- deducerea de 40 % = venitul net realizat ; venitul net realizat- ... (vezi toată discuția)