Am o intrebare referitoare la procedura de divort intre mine, persoana cu dubla nationalitate romana/olandeza, si sotul olandez.
Domiciliul comun este in Olanda de peste 11 ani, casatoria s-a incheiat pe teritoriul Romaniei si a fost transcrisa binenteles in Olanda, nu exista copiii si avem un contract prenumtial foarte clar in ceea ce priveste proprietatile fiecaruia.
Am inteles ca eu pot initia procedura de divort in Romania, ceea ce intentionez sa fac dar, chiar daca nu avem nici un fel de proprietati de impartit, ramane deschisa problema pensiei pe care el potrivit legilor olandeze trebuie sa mi-o plateasca.
Cum se poate rezolva aceasta problema in viziunea Avocatului Roman?
Cu multumiri si o zi buna tuturor!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am facut plangere penala pt abandon familie(neplata pensiei alimentare cu rea intentie!) tatalui copilului meu minor (eu sunt parintele caruia i-a fost incredintat minorul) - dosarul este la Procuratura urmand a fi trimis in instanta dar as dori sa deschid si un dosar civil pt recuperarea unei parti din cheltuielile medicale stomatologice(cauzate de indreptarea unei malformatii congenitale a maxilarului minorului) care s-au facut in strainatate. Apreciez orice opinie profesionala inainte de a contacta un avocat . Cu multumiri
Este vorba despre un ing. topograf care a fost numit de instanta sa realizeze o expertiza(aceasta a stat la baza lotizarii proprietatii) intr-un dosar partaj. Ulterior, in momentul in care partea opusa(acum vecinul!) si-a depus dosarul de cadastru, am realizat ca acest individ nu a facut nici o masuratoare corecta si drept urmare acest fapt imi afecteaza grav dreptul de proprietate si binenteles granituirea nu mai are nici o legatura cu sentinta definitiva sau cu realitatea din teren.
Va mentionez ca acest ing. care a fost platit de mine sa realizeze expertiza la dosarul cauzei, acum este cadastristul paratului... Am intentia sa-i fac plangere penala acestui individ!
Am nevoie disperata de cateva opinii profesioniste...binenteles ca am vorbit si cu un avocat dar mai multe opinii nu strica niciodata!
La ce articol sau articole din Codul Penal poate fi incadrat acest individ? Ce strategie sugerati?
Cu multumiri anticipate