avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate ely_3n

Activitate ely_3n

Mulțumesc pentru sugestie!
Bună ziua,

Caut urgent un avocat în București care să mă ajute cu atestarea actelor pentru o asociație. Actele sunt deja redactate, iar restul documentelor pregătite.

Deoarece nu am fonduri, ideal ar fi să fie foarte ieftin.

Vă mulțumesc,
Elena
Bună seara,

Aș dori să știu dacă în statutul asociației pot trece ca Organ de cotrol unul din cei 3 membri ai asociației. Am înțeles că nu este nevoie de un cenzor dacă asociația are mai puțin de 10-15 membri, ci poate fi trecut unul din membri asociației cu condiția ca acesta să nu fie în consiliul director.

În cazul nostru cine ar putea fi trecut ca Organ de Control dacă asociația are doar 3 membrii, toți făcând parte din consiliul director?

Vă mulțumesc,
Elena Oglindă
Buna ziua,

Doresc sa deschid un mic magazin de comercializare tutun si accesoriile aferente. A dori sa stiu daca pot deschide si cu PFA si daca pot avea mai multe CAEN-uri la pfa, de exemplu pentru comercializarea tutunului la targuri, expozitii etc.

In plus, as vrea sa stiu ce ar fi mai avantajos, PFA, II sau SRL.

Va multumesc.
Buna ziua,

Trei prieteni de-ai mei au fost gasiti, la un control de rutina al celor de la DIICOT, cu aproximativ 7 grame de cannabis la ei - doi aveau cate 3 grame iar unul 1 gram, procurate de unul dintre ei. Cei doi au fost audiati si li s-a spus ca vor primi o amenda administrativa, iar cel care a procurat cannabisul a fost audiat si i s-a pus in vedere faptul ca va fi cercetat penal deoarece el a fost cel care a procurat drogurile si, in plus, le-a si dat celorlalti, dar fara sa le ceara bani (mentionez ca nu are nici un fel de antecedente). I s-a pus in vedere si faptul ca pentru a scapa de pedeapsa trebuie sa coopereze cu politia si sa il prinda pe cel de la care a cumparat cannabisul. Intrebarile mele sunt:

Ce pedeapsa poate primi, daca nu coopereaza cu politia, pentru posesia a 3 grame de cannabis?

Se considera trafic faptul ca a cumparat cannabis si pentru prietenii lui, desi nu a cerut bani pe el?

Care este demersul in continuare?

Ar fi cazul sa isi ia un avocat?
Buna ziua,

Va adresez mai multe intrebari din partea unei asociatii de protectie animalelor.

In primul rand, as dori sa stiu ce se poate face in cazul unui adapost de animale in care animalele nu sunt ingrijite, ci omorate la sfarsitul fiecarei saptamani. Proprietarul adapostului are contract cu primaria localitatii si aduna toti cainii comunitari - indiferent daca sunt ai cuiva sau nu - si, daca nu te duci sa ii recuperezi platind 50 de lei sau mai mult, ii omoara cu bestialitate (pentru a reduce costurile cu eutanasierea).
Noi (asoc. de protectie a animalelor- nu dau nume) ne-am oferit sa ii ajutam cu hrana, servicii medicale si de curatenie, adoptii etc, dar ei nu accepta nici un ajutor, ci doar sa platim pentru caini, daca vrem sa-i luam.

Ce se poate face in cazul acest? Noi vrem sa salvam animalele din adapost.

In al doilea rand, as dori sa stiu ce trebuie sa inaintam sau sa facem daca vrem sa facem o actiune de strangere de hrana ptr animale intr-un spatiu public, in parc spre exemplu?

Va multumesc.
Răspuns la discuția casa-mostenire
Tatal si unchiul au renuntat la succesiune in favoarea bunicii. Casa este pe numele bunicii acum si trebuia sa se faca succesiunea intre mine si unchi abia dupa moartea ei, dar aceasta vrea sa o treaca pe numele unchiului.
Eu detin o parte din acte. Pot schimba proprietarul casei fara actul de mostenire si cadastru?
Discuție casa-mostenire
O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere.
Povestea pe scurt
Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am mutat la bunica (casa era a bunicului care a decedat, ulterior revenea tatalui meu si fratelui sau, dar acestia au hotarat sa puna casa pe numele mamei lor, adica bunica mea). Banii obtinuti din vanzarea apartamentului i-am bagat in casa bunicii (a mai fost construit un corp de casa, pus gaze, centrala, renovari etc) dar fara a schimba contractul casei, aceasta ramanand pe numele bunicii. Tata a decedat, iar mama a plecat din tara din cauza ca bunica nu mai dorea ca mama sa stea in "casa ei". De cand a plecat si mama, bunica si unchiul meu (fratele tatalui meu decedat) duc demersuri de a ma da afara din casa, desi ei stiu clar ca jumatate din casa este a mea, deoarece vor sa treaca casa pe numele unchiului.

Acum intrebarea mea este: Mai pot sa fac ceva pentru a obtine catusi de putin din casa asta sau din suma investita?

Mentionez ca mai am cateva facturi din suma investita si un cadastru facut dupa constructie, dar nu stiu daca sunt relevante...