ajutati-ma cu o informatie,va rog.se intampla ceva daca,o firma care a trecut de la platitoare la neplatitoare de TVA,face modificarea in casa de marcat cu o saptamana intarziere(timp in care scoate bonuri)?
va multumesc!
Se poate face ceva pt.a anula depunerea declaratiei 096? (daca administratorul societatii...s-a razgandit...sa zicem.)
Multumesc
ma poate ajuta cineva....?am o firma care primeste scontari de la banca si nu stiu cum sa inregistrez.mai exact,de la client primeste un bilet la ordin pe care il incaseaza de la banca inainte de scadenta,urmand ca apoi,banca sa-si recupereze banii de la clientul respectiv.am gasit inregistrarile urmatoare: 5114=413 si 5121=5114.am facut aceste inregistrari,dar apoi,in balanta,soldul lui 413 imi apare pe debit suma cu minus.nu stiu cum sa fac...:(.ma ajutati?
cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in factura,este si suma in lei la cursul zilei respective).
plata facturii se face prin banca,in euro.
este bine ? 411=%
704 valoarea facturii in lei(fara tva)
4427valoarea tva in lei
si la plata facturii 5121=%
411 in euro sau in lei??
765
saru' mana!o sa ma duc poimaine chiar bine dispusa datorita tie.(in timpul controlului eu o sa stau sa compar realitatea cu ce ai spus tu aici...sa vedem rezultatele).ce mai conteaza acum ce finalitate va avea controlul,atata timp cat voi afla daca e asa cum ai spus sau nu!:giggle:
da si astea.ma gandeam daca trebuie altceva decat in mod normal.auzisem ca ar trebui si ceva acte pt resturile ce raman in urma procesului de transformare a materiilor prime in produse finale.stiti ceva legat de asta?
multumesc.
are cineva idee pe ce se mai pune accent la o firma de termopane in cazul unui contro de fond? (in afara de intrari,iesiri,fise de magazie,bonuri de consum materii prime,salarii...)
multumesc ffffffffffffff mult!!!!!
in cazul in care se face divizarea unei societati(aceasta cedeaza unei alte societati activele,pastrandu-si datoriile) ce inregistrari contabile se fac pt.cele 2 firme?(pt cea care cedeaza si pt cea care primeste).
mai exact,o firma cedeaza celeilalte mijloace de transport si imobile.cum ma scad de la cea care cedeaza cu soldurile lui 212 si 2133 si cum ma incarc la cea care primeste...:-/
am fost sfatuita sa folosesc conturile din afara bilantului,dar in acest caz nu imi mai dau egalitatile intre debit si credit...
:help:
as dori sa stiu care sunt inregistrarile ce trebuie facute in privinta tva-ului neexigibil,odata cu introducerea tva-ului de 24%