Avokitten a scris:
ce temei aveti ca sa obineti returnarea avansului, atata timp cat dvs ati semnat o clauza prin care cumparatorul pierde avansul dat, daca din cauza lui, nu se face vanzarea????
va spun eu, actiunea este sortita esecului. puteti sa inregistrati antecontractul unde doriti, deoarece in proces se vor administra probe care vor scoate in evidenta ca dvs nu ati mai dorit sa cumparati.
printre alte probe, aveti martori sau puteti raspunde la interogatoriu, credeti ca puteti sa nu declarati adevarul? atunci partea interesata va poate face plangere penala si sa va ceara daune.
dragii mei, uitati-va de 10 ori cand semnati ceva.
av.m.vasilescu
@vasilescu
Nu s-a pus problema ca nu am stiut ce semnez. Dar asa cum am spus si in primul post, am renuntat din motive personale la cateva zile dupa semnarea antecontractului.
Renuntarea s-a facut verbal. In acest caz, vanzatorul nu are nicio obligatie?
Nu s-a facut niciun act scris de renuntare, din punctul meu de vedere acest antecontract este valabil si in acest moment. Din punctul dvs. de vedere, nu?Ce sa inteleg? Ca din punctul dvs. de vedere, acest vanzator poate incheia oricate antecontracte pentru acelasi imobil?Considerati ca este legal?
Cand am renuntat, i-am sugerat vanzatorului sa-si opreasca din avans cat considera pentru cele 5 zile in care, sa zicem, i-am tinut "ocupat" imobilul, dar acesta a refuzat, sustinand ca-mi va inapoia intreaga suma.
Acum, eu nu am de unde sa stiu daca el imi spune ce vreau eu sa aud si ma tine sub aceasta promisiune a returnarii banilor, doar pentru ca eu sa nu fac presiuni, intre timp el poate vanzand altcuiva acest imobil.
Momentan, totul se desfasoara amiabil - el promite, eu trebuie sa-l cred, dar daca acest imobil s-a vandut sau se va vinde catre altcineva, nu e normal ca intai sa se rezilieze (in scris) antecontractul dintre mine si el?
Cu stima,
D.