avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ref: RCA expirat la vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ref: RCA expirat la vanzare-cumparare auto

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un autoturism care are RCA expirat (nu s-a mai circulat cu el).
Cum trebuie procedat corect:
- actualul proprietar face RCA pe numele lui, eu cumpar masina, apoi fac alt RCA pe numele meu in vederea inmatricularii
sau
- fac RCA direct pe numele meu?

Pot circula legal cu masina avand RCA-ul pe numele meu, dar restul actelor pe numele fostului proprietar? (pana la transcrierea pe numele meu)

Multumesc.

Dan
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 19:28, 31 Martie 2015
Daca masina nu circula pana se face contractul de vanzare cumparare nu are nici un sens ca vechiul proprietar sa-si faca RCA. Mergeti la un birou de copiat acte - unda va faceti si contractul de vanzare cumparare si faceti unul pe numele Dvs. Veti trece seria de sariu si fara numar de circulatie, lasand o copie dupa contractul de vanzare cumparare la ei.
Aveti grija insa, dupa ce inmatriculati masina trebuie sa prezentati o copie a talonului (Certificat de Inmatriculare) la asigurator.
Si aveti grija sa nu circulati pana ce polita nu intra in vigoare (de obicei aceasi zi sau cea urmatoare emiterii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar al masinii nu a transcris-o/inmatriculat-o pe numele sau mihneaandrei mihneaandrei Am vandut o masina catre un cumparator, prin contract de vanzare-cumparare, am pastrat o copie dupa toate actele, si am completat pe talon \"instrainat ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare-cumparare geocris48 geocris48 am cumparat o masina sh am facut actele de vanzare cumparare,cu toate datele in regula de la vanzator dar vreau sa stiu dak trebuia sa aiba vreo stampila ... (vezi toată discuția)