avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate alinaeliza

Activitate alinaeliza

Răspuns la discuția speta
iti multumesc mult
mai astept si alte raspunsuri si alte pareri, exemple....va rog si multumesc
Discuție speta
va rog mult domnilor avocati sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la urmatoarea problema:
1. Imaginativa urmatoarele ipostaze cu exemple:
a) un caz care are loc o cerere de chemare in garantie,
b) un caz care are loc o cerere de interventie in interes propiu,
c) o cerere de interventie accesorie

2. Precizati argumentat daca sunteti sau nu de acord cu reglementarea potrivit careia nerspectarea termenelor procedurale si orice viciu de procedura atrage nulitatea deciziei de sanctionare chiar daca se dovedeste ca fapta savarsita de salariat este grava si imputabila.

va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru facultate.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția speta dr muncii
va multumesc din suflet pentru ajutor.
Discuție speta dr muncii
va rog sa ma ajutati

SPEŢA 5
Prin sentinţa civilă nr.7418 din 28 noiembrie 2008, instanţa de fond a respins în totalitate acţiunea formulată de contestatoare având în vedere următoarele:
Prin decizia nr.1 din 5 iunie 2008 s-a dispus concedierea contestatoarei în temeiul art.61 lit a) Codul muncii, reţinându-se abaterea gravă şi repetată săvârşită de către angajată prin neprezentarea la locul de muncă începând cu data de 12 aprilie 2008. A mai reţinut instanţa că în decizie se menţionează că reclamanta nu s-a prezentat în vederea efectuării cercetării prealabile disciplinare.
S-a constatat că decizia cuprinde menţiunile obligatorii prevăzute sub sancţiunea nulităţii absolute de art.268 alin.2 din Codul muncii, fiind emisă cu respectarea dispoziţiilor legale privitoare la formă. Au fost, de asemenea, respectate dispoziţiile art.267 din Codul muncii fiind convocată la cercetarea disciplinară pentru data de 4 iunie 2008, cu scrisoare recomandată, recepţionată de destinatar la data de 29 mai 2008.
Anterior convocării la cercetarea disciplinară, angajatorul a solicitat salariatei prin adresa comunicată la data de 6 mai 2008 cu scrisoare recomandată să se prezinte la locul de muncă pentru a justifica absenţele nemotivate începând cu data de 12 aprilie 2008. Răspunsul contestatoarei din data de 12 mai 2008 a fost expediat prin recomandată la data de 15 mai 2008 fiind în sensul că refuză să vină la locul de muncă, întrucât, în data de 17 martie 2008 i s-a pus în vedere să-şi caute un alt loc de muncă, după ce a adus verbal la cunoştinţa angajatorului că este însărcinată şi că are probleme cu sarcina. Afirmaţia contestatoarei potrivi căreia adevăratul motiv al concedierii l-a constituit starea de graviditate nu este susţinută de dovezi.
Salariata, a reţinut instanţa de fond, nu a contestat că după data de 12 aprilie 2008 nu s-a mai prezentat la serviciu, arătând însă în contestaţie că starea de graviditate a împiedicat-o să mai desfăşoare munca într-un mediu toxic şi că societatea a refuzat să-i acord concediu prenatal sau să o treacă într-o muncă mai uşoară. Nu au fost depuse la dosar certificate medicale care să confirme incapacitatea de muncă determinată de sarcină după dara de 11 aprilie 2008.
Contestatoarea nu a dovedit că a adus la cunoştinţa angajatorului starea de graviditate prin informare în scris şi nici nu a adus angajatorului acte medicale din care să rezulte un potenţial risc pentru sarcina sa, care ar fi împiedicat-o să îşi desfăşoare activitatea în acel loc de muncă şi care ar fi necesitat obţinerea unui concediu medical sau concediu de risc maternal.

Întrebări
Este legală măsura concedierii pe motive disciplinare prin prisma art.60 lit.c) Codul muncii?
Ce va decide instanţa de recurs ?


Răspuns la discuția vechimea in studiile absolvite
cum sa nu contest , am si dosar pe rolul curtii de apel.
dar au calcat pe tot ce puteau sa calce.
Răspuns la discuția consultare unui dosar arhivat
este atat de complicat?
nu vreau decat sa consult un dosar judecat.
si ce sa scriu in cererea ?
mentionez ca in dosarul care-l vreau sa-l studiez nu am fost parte dar in schimb este identic cu ce am eu pe rolul instantei.
banuiesc ca finalul ar trebui sa fic identic.
buna ziua,
am o intrebare care imi pune probleme.
am un dosar pe rol identic cu un alt dosar al altei persoane care s-a deginitivat. pot sa ma duc la arhiva sa vad dosarul daca nu am fost parte in el sa pot sa-mi dau seama cum a judecat instanta.
mentionez ca are aceeasi cerere ca si mine acel dosar.
daca se poate sa-mi spuneti cum se procedeaza si unde sa ma duc, stiu nr dosarului.
si daca pot sa fac si copii?
va multumesc.
Răspuns la discuția vechimea in studiile absolvite
mihai,te contrazic,,,ANFP A luat in considerare vechimea acumulata in postul de consilier alprimarului la concursul de ocupare a postului de secretar
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
caruta
Răspuns la discuția vechimea in studiile absolvite
eu am inteles asta dar contrazicerea a fost ceva de genul: caca prin dispozitie primarul ii da atributii de administratie atunci se poate.
ceea ce eu am negat dar tot nu m-am facut inteleasa
va multumesc pentru raspuns