avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate ancado

Activitate ancado

Discuție hepatita B
pentru un angajat pe platforma marina care a fost diagnosticat cu hepatita B exista posibilitatea ca medicul de medicina muncii sa nu-l considere apt de munca?
Răspuns la discuția SSM SU
prin urmare nu este obligatoriu nici acel curs de 40 de ore? pentru instruirea facuta la alta firma se emite un document de catre acel angajator?
Răspuns la discuția SSM SU
imi puteti spune si un temei legal, va rog? sa stiu ce sa invoc la un eventual control.
multumesc inca o data!
Răspuns la discuția SSM SU
ce documente se emit in acest sens? decizie numire responsabil SSM, SU? se mai completeaza fisele SSM, SU?

multumesc frumos!
Discuție SSM SU
in cadrul unei firme cu 1 angajat (care este si administrator) cu timp partial de 2 ore, ce e de facut pentru realizarea instructajului SSM si SU?
buna ziua,
am un proces civil cu 2 nepoti pt. o mostenire. am fost de acord de la inceput sa impartim mostenirea dar ei au ales instanta.
nu am avocat pt. ca am considerat ca nu este necesar, am fost de acord cu expertiza, din partea mea e ok.
dar ei imi solicita plata cheltuielilor de judecata.
ce pot face? am o pensie de 600 lei, iar taraganarea procesului pe o perioada de 3 ani nu a fost din vina mea. am fost prezenta la toate termenele in speranta ca se va incheia mai rapid.

Va multumesc.
intr-un accident cu dosar de cercetare penala, victima fiind spitalizata 3 zile, iar masina avariata total, care este procedura?
cum si cand imi pot recupera banii de la RCA?
"Salariul minim va creşte cu 50 de lei de la 1 februarie şi va ajunge la 750 de lei, iar punctul de pensie cu 30 de lei, potrivit România Tv.
Guvernul a luat decizia de a majora pensiile şi salariile. Astfel, salariul minim pe economie va creşte de la 700 la 750 de lei de la 1 februarie, iar de la data de 1 iulie acesta va fi majorat din nou, tot cu 50 de lei, urmând să ajungă la 800 de lei, potrivit unor informaţii obţinute în exclusivitate de România TV.
De asemenea, punctul de pensie va creşte, începând cu 1 ianuarie 2013, cu 30 de lei, de la 732 la 762 de lei. În această majorare nu intră însă pensiile sociale, care rămân la 350 de lei."
.... DE LA STIRI!
buna ziua,
pentru o firma cu 14 angajati (deci fara CCM) salariul minim de la 01.02.13 va fi 750 lei, fara a se aplica acel coeficient de salarizare de care se spune ca nu mai este valabil?
CCMN exista in 2013?
multumesc
Răspuns la discuția vanzare utilaj
nu este amortizat integral.
1. platesc tva la valoarea din factura
2. PU - amortizare = impozit pe profit?