avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate kabryo

Activitate kabryo

buna ziua.... am si eu o nelamurire.... am lucrat la o firma si akum o luna de zile s`a inchis sediul la care lucram si salariile pe ultimile 2 luni nu mi le`a platit... si nici bani pe concediul neefectuat .... mai are un magazin in alt orash .... si a spus ca si acel magazin s`ar putea sa dea faliment ... in caz de se inchide si celalalt magazin , patronul mai este obligat sa faca platile la salariile si concediul neefectuat mie ??? sesizare am facut la ITM dar cei de acolo mi`au spus k ei nu pot sa ii oblige sa ne faca plata la salarii si la concediu ci doar daca ii dam in judecata ... sfatuitzima ce sa fac sa pot sa imi recapat toate drepturile si daca i`ash da in judecata ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma duc.
Discuție drepturi
Preavizul este de 20 zile. In aceste zile are dreptul la 4 ore pe zi libere pt a-si cauta un alt loc de munca , sau cumulate la intelegere cu angajatorul. El a fost anuntat in ultima zi de lucru . Programul de lucru in asa zisul preaviz a fost de 8 ore efectiv lucrate. Nu trebuie sa i se plateasca diferenta de ore?
Discuție drepturi
Buna ziua. Am baiatul care a lucrat intr-un magazin ca vanzator gestionar 2 ani si opt luni. Pe data da 01.07.2010 a fost pus sa semneze un formular de preaviz prin care era anuntat ca activitatea inceteaza cu 02.07.2010. Mentionez ca nu i s-au acordat drepturile salariale de la data de 30.05.2010. Nu a efectuat concediul de odihna in toti acesti ani. Cum trebuie sa procedeze? Are drept la salarii compensatorii, chiar daca nu este stipulat in contractul de munca?