avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate pvioletai

Activitate pvioletai

Răspuns la discuția Contract asigurare somaj
Multumesc pentru raspuns!

As vrea sa va intreb acum altceva. Am gasit o colaborare si o sa mi se faca CIM cu program de 2 ore /zi. Acum, nu imi dau seama ce perioada ar trebui sa lucrez cate 2 ore ca sa pot depune cererea pt somaj in conditiile in care salariul o sa fie mai mic decat indicatorul de referinta.

Sau, in cazul incare am acest contract pe 2 ore am dreptul sa imi mai fac si eu contract cu AJOFM pt somaj? Repet, salariul o sa fie mai mic de 500 de lei.

Buna ziua,

Am voie sa imi fac contract de asigurare pentru somaj daca nu am nici un venit?

Am avut CIM pe perioada determinata de 1 an in cadrum unei firme pt a inlocui pe cineva care era in CCC. Persoana respectiva s-a intors mai repede la serviciu asa ca eu nu am 1 an vechime fara cateva zile ( e vb de 5 zile).
Eu inainte am lucrat in strainatate si nu am platit contributiile in tara.

Intrebarea este, pot sa imi fac contract de asigurare somaj cu AJOFM pentru o luna.. sa zicem si apoi sa depun actele pentru somaj?
Am sunat la ei si mi s-a spus ca nu. Vroiam sa mai cer o parere.

Multumesc!
Buna ziua,
Am o mare nelamurire. Nu am primit cardul de sanatate si cand am fost la AOPSNAJ (nu lucrez la Mapn suau MAI- aici este arondat medical de familie)sa ma interesez de ce nu l-am primit si sa fac cerere pentru acesta mi s-a spus ca nu figurez ca asigurata la ei. Toate bune. Mi se spune ca trebuie sa fac o cerere, sa aduc actele de la angajator si sa fac doveda ca am fost angajata si ca am platit contributiile in ultimii 5 ani. Aici este problema pentru ca eu am avut o pauza de aproape un an in care nu am lucrat si, pentru asta, imi cer sa platesc Cas-ul raportat la sal minim pe economie+ sa aduc adeverenti de la Anaf ca nu am avut venituri in aceasta perioada. Asta insemna o suma de aproximativ 50 de lei x12 luni=600 lei care trebuiesc platiti ca sa imi dea respectivul card. Acum nu inteleg de ce as plati avand in vedere ca eu sunt asigurata din februarie anul acesta, iar, dc caut pe site-ul CNAS-ului figurez ca asigurata. Ce pot face?:sorry:
Buna,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea nelamurire. In oct 2010 m-am angajat cu contract pe per determinata de 1 an. In oct 2011 mi s-a modificat per contractului, respectiv am semnat un act aditional prin care se stipula modificarea perioadei contractule pe perioada nedeterminata (aceeasi functie). Problema este ca sefii ma tot ameninta, ca fiind in perioada de proba, ma pot da afara oricand, chiar intentionanad sa faca asta. Intrebarea mea este daca, avand in vedere ca am aceeasi functie, perioada de 90 de zile de la inceput mai poate fi considerata per de proba? si?Te pot da afara printr-o simpla notificare? Sau se considera ca nu corespunzi profesional pentru respectivul loc de munca si sunt obligati sa-ti ofere altceva?
Buna,

Am o nelamurire. As putea primi somaj daca am lucrat in Grecia? Nu am lucrta decat cateva luni si a trebuit sa ma intorc din cauza unor probleme de sanatate.
Teoretic, se poate primi somaj dc ai lucrat intr-o tara a UE?