avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea nelamurire. In oct 2010 m-am angajat cu contract pe per determinata de 1 an. In oct 2011 mi s-a modificat per contractului, respectiv am semnat un act aditional prin care se stipula modificarea perioadei contractule pe perioada nedeterminata (aceeasi functie). Problema este ca sefii ma tot ameninta, ca fiind in perioada de proba, ma pot da afara oricand, chiar intentionanad sa faca asta. Intrebarea mea este daca, avand in vedere ca am aceeasi functie, perioada de 90 de zile de la inceput mai poate fi considerata per de proba? si?Te pot da afara printr-o simpla notificare? Sau se considera ca nu corespunzi profesional pentru respectivul loc de munca si sunt obligati sa-ti ofere altceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:02, 30 Octombrie 2011
Nu mai sunteti in perioada de proba ... in aceste conditii, exisa posibilitate concedierii pentru necorespundere profesionala... in acest caz:
1. Concedierea poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.

2. In cazul in care concedierea se dispune pentru necorespundere profesionala, angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala.

3. Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
1. Daca ati lucrat 12 luni pe acel post, cu CIM pe perioada determinata, in care ati avut, poate, o perioada de proba, cum de si-a dat seama abia acum angajatorul ca nu mai corespundeti!?
2. Nu va mai poate da o noua perioada de proba acum cand a transformat CIM din perioada determinata in perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim cu art.61,lit.d monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: un angajat a început lucrul în data de 13.05.2013. Nu corespunde profesioanl, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru necorespundere profesionala camiha camiha Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la incetarea CIM pentru necorespundere profesionala: 1. ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala koko74 koko74 Lucrez in domeniul bancar. Am de realizat un plan trimestrial.in ultimele 2 trimestre nu am realizat 80% din plan si am intrat intr-o perioada de monitorizare ... (vezi toată discuția)