avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator234

Activitate utilizator234

Cred ca eu nu am inteles, pt ca nu cunosc prea bine domeniul...Daunele le pot cere sub ce motiv? Ca nu si-a respectat obligatia de a se incadra in grafic? Din ce ziceti d-voastra, inteleg ca nu prea se poate cere rezolutiunea antecontractului pt ca el a terminat pana la urma lucrarea (chiar dc a intarziat 6 luni), desi i-am trimis notificare in penultima luna stabilita in grafic? Inseamna ca pot cere daune pentru intarziere si se poate renegocia pretul garsonierei?
Deci concluzionand: solutia cu cele mai mari sanse de castig este renegocierea pretului si plata unor daune de intarziere cu obligatia mea de a cumpara garsoniera la pretul stabilit dupa renegociere judecatorului, ce insumat cu daunele, garsoniera va putea ajunge la un pret bunicel ?
Imi cer scuze daca nu zic bine ceva, dar de aceea am apelat la d-voastra pentru a avea parerea unor specialisti si a ma lamuri care este solutia cu cele mai mari sanse de castig.
Va multumesc frumos inca o data pentru raspuns.
Deci sunt sanse sa castig in instanta? Ma refer > 50%.
Deci e cam nasol...:(... adica actiunea mea ramane in picioare, desi firma poate in insolventa. Cu toate astea titularul nu pasteste nimic? In ce masura este titularul sc-ului tras la raspundere?
Ca sa fiu mai clara...am depus la judecatorie un dosar in care sc-ul este parat, in care ii cer restituirea avansului din antecontractul de vanzare cumparare cu SC-ul.
Intrebarea era daca exista posibilitatea ca titularul societatii sa puna firma in insolventa, a.i sa nu-mi restituie avansul ?
Tocmai...decat sa ii mai dau restul de 75% la pretul stabilit la inceput, mai bine ii pierd pe cei 25 %. Insa e foarte greu (de fapt imposibil) sa renunti la zeci de mii de euro (de fapt 15 mii), avand in vedere ca am facut credit de nevoi personale pt asta si eu acum platesc rate.... pt ce??? si mai platesc si chirie....:(
Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)?
Am inteles care este obligatia dezvoltatorului, insa de ce nu pot cere decat daune? Obligatia mea este sa cumpar atunci cand dezoltatorul si-a executat obligatiile asumate in antecontract (inclusiv respectarea graficului de excutie). Din moment ce el nu a respectat graficul de executie si a terminat constructia in doar 6 luni - bloc cu 3 etaje(lucrand in timpul iernii), nu am dreptul sa-mi restituie avansul prin rezolutiunea contractului din urmatoarele motive :
1. nu a terminat constructia la termen -
2.consider ca, calitatea imobilului este precara (mi-au confirmat si de ceilalti vecini, care au cumparat pana la urma) - > nerespectarea regulilor impuse in vederea ridicarii unui imobil
3. pretul este foarte mare pt anul 2008 in comparatie cu 2008, cand am incheiat antecontractul - > prin aplicarea teoriei impreviziunii

?

:(

El poate sa-si puna firma in insolventa, chiar daca este in litigiu cu mine, de ex?
Este extraodinar ceea ce mi-ati scris...nu credeam ca sunt portite pt aceasta problema...deja o sa dorm mai bine noaptea :D.
Din ce mi-ati scris sunt sanse mari de castig, important este sa gasesc avocatul potrivit, nu? :)
Cand am vorbit ultima oara cu dezvoltatorul la telefon, parea foarte sigur pe el si chiar mi-a zis ca n-o sa castig nimic in instanta...nici macar jumatate din suma.Acum intelegeti de ce am fost asa disperata? :(
Credeti ca sanse sunt sa iau banii inapoi integral, avand in vedere ca motivul nu este acela ca nu mi-am respectat obligatia de a cumpara, ci ca dezvoltatorul nu s-a incadrat in graficul de executie? Nu as fi vrut sa cer penalitati de intarziere, ci avansul , taxa notariala pe care am platit-o cand am incheiat antecontractul si cheltuielile de judecata.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Nu am mai semnat nici un act aditional prin care se prelungea termenul de predare a garsonierei. Clauzele contractuale nu ma avantajeaza foarte mult in sensul ca nu scrie niciunde ce se intampla in cazul in care "dezvoltatorul" nu termina imobilul la data stabilita in graficul de executie. Iar la capitolul "Sanctiuni si raspundere contractuala", scrie urmatoarele :
"- pentru nerespectarea obligatiei de vanzare in termen de 7 zile de la obtinearea de carte funciara, promitenta vanzatoare va achita penalitati de intarziere in cuantum de 0.1% din avans pentru o perioada de maxim 30 de zile. Daca nici dupa 30 zile nu-si respecta obligatia de a vinde, va fi obligata sa returneze suma prom. cumparator plus penalitatile de mai sus mentionate.
- prom. cumparator va pierde suma achitata cu titlu de avans, in cazul in care in termen de 7 zile de la acceptarea facturii fiscale, nu va achiat a doua transa (75% din pretul total de vanzare)
- prom. cumpator va pierde jumatate din suma achitata in baza prezentului antecontract pentru nerespectarea obligatiei de a cumpara. In acest caz prom. vanzatoare se obliga sa ramburseze in termen de maxim 30 zile bancare, jumatate din suma achitata de catre promitentul cumparator. "

La sfarsitul lunii octombrie 2009 (cand de fapt ar fi trebuit sa fie aproape finalizat imobilul, dar el atunci incepuse), i-am trimis o notificare de convocare la incercarea de solutionare prin conciliere prealabila directa a litigiuliu, provocat de nerespectarea obligatiilor asumate prin antecontractul incheiat, insa nu s-a prezentat, promitandu-mi telefonic ca imi v da banii inapoi.
Pe de alta parte, am aflat ca alte persoane care au incheiat acelasi tip de antecontract cu acest dezvoltator in perioada in care am incheiat si eu (aprilie - mai 2008) pentru acel bloc, au renegociat pretul in noiembrie 2009, a.i o garsoniera ca a mea a fost vanduta la pretul de 31.000 de euro.