ce solutie am, ca pers.fizica, sa recuperez de la o societate comerciala contravaloarea chiriei pe 5 luni, plus utilitatile care sar de 7500 lei ? Daca ii dau in judecata, pot sa cer ca administratorul sa raspunda cu bunurile proprii ? Stiti ca se practica tergiversarea proceselor, pentru a vinde intre timp unui om al astrazii societatea, si dupa aceea main recupereaza ceva daca ai de unde ! Administratorul , care a semnat un contract inregistrat la Finante nu poate fi tras nici cum la raspundere ? Contractele au o gramada de capitole si aliniate, daca nu pot fi sanctionati, chiriasii isi vor bate in continuare de proprietari, de la care statul ia impozite maxime, dar nu-l protejeaza cu nimic !
Ce pot eu sa faqc in aceasta situatie ?
Da, cred ca ajung la suma de 30.000 de lei, cu penalitatile specificate in contract si cheltuielile la utilitati neplatite din oct.2009.
Ce inseamna de fapt pt ei insolventa ? Nu cumva eu le fac un serviciu ? Si pe mine ma ajuta acest lucru sa-mi recuperez pierderea?
Vreau sa va spun ca anul trecut am patit cu alta firma cam acelasi lucru, a fost o paguba de doar 2000 E, dar m-am saturrat sa-si bata unii joc de mine !
Va rog sa-mi dati un sfat. Sint persoana fizica, si am inchiriat un spatiu unei societati, care desfasoara activitate de cafenea. Desi avem un contract inregistrat la Finante, cu suma reala, nu reusesc sa scoot banii de la ei. Au deja restanta chiria pe 4 luni, utilitati neplatite in valoare de aproape 2000 E, si oricat am incercat sa esalonez platile cu ei, vad ca isi bat joc de mine.Suma restanta dinj chirie, plus penalitatile prevazute in contract,depasesc 5000 E, plus utilitatile !
Eu, ca persoana fizica, pot sa cer insolventa societatii ?