avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Va rog sa-mi dati un sfat. Sint persoana fizica, si am inchiriat un spatiu unei societati, care desfasoara activitate de cafenea. Desi avem un contract inregistrat la Finante, cu suma reala, nu reusesc sa scoot banii de la ei. Au deja restanta chiria pe 4 luni, utilitati neplatite in valoare de aproape 2000 E, si oricat am incercat sa esalonez platile cu ei, vad ca isi bat joc de mine.Suma restanta dinj chirie, plus penalitatile prevazute in contract,depasesc 5000 E, plus utilitatile !
Eu, ca persoana fizica, pot sa cer insolventa societatii ?
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 14:38, 5 Iulie 2010
Puteti sa-l actionati in instanta in baza OUG 5/ 2001 privind procedura somatiei de plata. Nu puteti solicita deschiderea insolventei intrucat nu indepliniti conditia de cuantum a creantei( 30 000 lei).
Ii trimiteti o convocare la conciere directa( in baza art.720 ind.1 Cod procedura civila), prin care fixati o data si o ora la care sa va intalniti, in vederea dezbaterii pe cale amiabila a problemei. Daca nu se prezinta la acea data sau nu reusiti o rezolvare, incheiati un proces verbal, in care mentionati toatea aceste aspecte.
Il actionati apoi in instanta, facand o cerere la judecatoria unde are sediul debitorul, mentionand ca aveti o creanta certa, lichida si exigibila impotriva lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la conciliere DAIANA_ DAIANA_ Stiu ca in cazul somatiei de plata, sau al ordonantei 119/2007, pentru a actiona un debitor in instanta, nu mai e necesar sa-l convoci la conciliere sau sa ... (vezi toată discuția)
Caut o solutie radamaria radamaria ce solutie am, ca pers.fizica, sa recuperez de la o societate comerciala contravaloarea chiriei pe 5 luni, plus utilitatile care sar de 7500 lei ? Daca ii dau ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)