avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... caut o solutie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

caut o solutie

ce solutie am, ca pers.fizica, sa recuperez de la o societate comerciala contravaloarea chiriei pe 5 luni, plus utilitatile care sar de 7500 lei ? Daca ii dau in judecata, pot sa cer ca administratorul sa raspunda cu bunurile proprii ? Stiti ca se practica tergiversarea proceselor, pentru a vinde intre timp unui om al astrazii societatea, si dupa aceea main recupereaza ceva daca ai de unde ! Administratorul , care a semnat un contract inregistrat la Finante nu poate fi tras nici cum la raspundere ? Contractele au o gramada de capitole si aliniate, daca nu pot fi sanctionati, chiriasii isi vor bate in continuare de proprietari, de la care statul ia impozite maxime, dar nu-l protejeaza cu nimic !
Ce pot eu sa faqc in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Valentin76 , utilizator 14:18, 6 Iulie 2010
1. Urmati procedura concilierii direct potrivit art 720¹ C. pr. civ.
2. Atasati dovada citarii la procedura concilierii directe si procesul verbal la cererea de chemare in judecata pentru evacuare pentru neplata chiriei.
Solicitati plata chiriei pe lunile restante, plata utilitatilor conform contractului de inchiriere si contravaloarea lipsei de folosinta a spatiului inchiriat.
Dacă îndepliniţi conditiile (creanţă certă, lichidă şi exigibilă etc.) puteţi să introduceţi acţiune pe calea somaţiei de plată (o. g. 5/2001). . Procedura somaţiei de plată este o procedură specială, distinctă de procedura de drept comun de soluţionare a unei acţiuni în pretenţii, atât în materie civilă, cât şi în materie comercială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii directe stanceni stanceni Buna seara! Spuneti-mi si mie va rog daca procedura somatiei de plata poate tine loc procedurii concilierii directe? (vezi toată discuția)
Ce temei juridic este cel corect? nicoleta_85 nicoleta_85 o societate comerciala semneaza cu o alta societate un contract, prin care prima se obliga sa monteze diferite produse intr-un sediul al celei de-a ... (vezi toată discuția)
Firma rau-platnica did_oana did_oana buna ziua, sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)