avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina67

Activitate Cristina67

Multumesc pentr raspuns. Auzisem ca acum se va da doar in Bucuresti acest examen. Stiti cumva daca este corect?
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Este legal ca intrun contract de inchiriere sa scrie ca e titlu executoriu in caz de neplata a chiriei?
Buna ziua. Ca sa poti sa dai examen pentru avocati este nevoie doar sa promovezi examenul de admitere sau trebuie sa ai si un avocat pe langa care sa stai? Multumesc
Nu au fost facute modificari, am zugravit, pus parchet (era o groapa in podea ca urmare a stricarii unei teracote), am pus prize, neoane, vopsit usi geamuri, am inlocuit sticla geam spart, am facut lucrari ca a poata fi folosit pentru birou. S-a facut cu acordul proprietarului, are o cerere de compensare din chirie, dar a compensat o mica parte fata de lucrarile facute. Eu mi-am luat lucrurile, dar au fost prezente si alte persoane.
Discuție Amenda OPC
Buna ziua
Ma puteti ajuta cu un sfat? Am primit o amenda de la OPC pentru publicitate stradala. Afisul este pe un panou de pe un bulevard. Motivul sanctiunii, potrivit OPC este ca se transmite un mesaj indecent, care atinge morala publica si contravine cerintelor diligentei profesionale fiind considerata constituie practica comerciala inadecvata definita in art 4 (1) a din Legea 363/2007 si contravine art 15 (1) din aceeasi lege, coroborat si cu art 9 din OG 21/1992, republicata. De asemenea in procesul verbal intocmit de OPC se spune ca am incalcat art 9 din OG 21/92 pentru care s-a aplicat sanctiunea din art 50 (1)c, respectiv 3000 lei amenda si ca am incalcat si art 18 din OG 21/92 pentru care s-a aplicat sanctiunea din art 50 (1) d, respectiv 2000 lei. Doresc sa contest amenda primita din mai multe motive, dar nu stiu cum sa procedez:
- reclama in cauza este pentru o clinica care trateaza probleme de natura sexuala, cum sunt disfunctii sexuale, ejaculare precoce si altele. Toate acestea constituie obiectul activitatii clinicii.
- macheta am primit-o de la clinica, iar afisarea pe panou a facut-o detinatorul acelor panouri, detalii stipulate si in contractele pe care le-am incheiat.
Oricum articolele pe care se bazeaza sanctiunea nu se refera la publicitate outdoor (stradala), in legea 148/2000 privind publicitatea se spune in cap IV , art 18 ca se sanctioneaza autorul, realizatorul publicitatii si reprezentantul legal al mijlocului de difuzare in solidar cu cel care isi face publicitate.

Mai mult cercetarea facuta de OPC a fost facuta in baza unei petitii anonime. Au primit pe mail o reclamatie nesemnata, astfel nu au respectat prevederile conform art. 7 din O.G. nr. 27/2002, „Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”, cu toate ca pe siteul OPC scrie mare acest lucru.
Multumesc.
Nu am fugit din spatiu. Am anuntat ca eliberez, dar ca urmare a faptului ca mi-au trimis o notificare prin care ma anuntau ca imi interzic intrarea in spatiu. Nu a fost alegerea mea. Nu vor sa imi scada din chirie lucrarile efectuate. Lucrurile au fost luate in prezenta martorilor. Multumesc.
Buna. Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am un contract de inchiriere spatiu pe persoana juridica. Pentru ca sunt restante la chirie proprietarul (pers juridica) mi-a trimis o notificare prin care ma anunta ca imi interzice intrarea in spatiu daca nu platesc. Ca sa scap de situatii neplacute m-am mutat. Acum imi cere sa fac un proces verbal de predare spatiu. Acolo am facut renovari, dar cand am inchiriat nu mi-a facut proces-verbal de predare din care sa se vada starea in care era, numai contract. Mai am lucruri acolo. Imi poate interzice sa le iau sub amenintarea ca va chema politia daca nu achit la zi? Sunt obligata sa fac proces-verbal de predare spatiu daca nu mi-a facut si el la inceput? Acum arata foarte bine acest spatiu, l-am renovat.
In contract spune ca este proces verbal facut de proprietar si atasat contractului, dar nu l-au facut, nu este atasat. Acum vor sa facem un proces-verbal prin care le predau eu spatiul, dar imi trimisesera o hartie (cred eu abuziva) prin care ma anuntau ca imi interzic intrarea in spatiu daca nu platesc la zi. In plus am renovat spatiul pt ca nu se putea folosi altfel.
Buna. Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am un contract de inchiriere spatiu pe persoana juridica. Pentru ca sunt restante la chirie proprietarul (pers juridica) mi-a trimis o notificare prin care ma anunta ca imi interzice intrarea in spatiu daca nu platesc. Ca sa scap de situatii neplacute m-am mutat. Acum imi cere sa fac un proces verbal de predare spatiu. Acolo am facut renovari, dar cand am inchiriat nu mi-a facut proces-verbal de predare din care sa se vada starea in care era, numai contract. Mai am lucruri acolo. Imi poate interzice sa le iau sub amenintarea ca va chema politia daca nu achit la zi? Sunt obligata sa fac proces-verbal de predare spatiu daca nu mi-a facut si el la inceput? Acum arata foarte bine acest spatiu, l-am renovat.