Buna seara, as avea o intrebare- la cat s-ar ridica salariul net pentru un administrator financiar grad II- studii superioare-(personal didactic auxilar)-fara fct de conducere - in cadrul unei univeristati de stat;tinand cont ca persoana respectiva nu a mai lucrat in invatamant.
este economist de profesie- experienta din 2002 ca si economist (banci si sector privat); cu 2 concedii de intrtetinere copil (2 ani) in aceasta perioada.
S-a studiat legea dar nefind din domeniul bugetar destul de greu poti sa stii exact cum sa aplici sporurile si toate cele.
Va multumesc
legat tot de acest raspuns, in cazul in care primesc preavizul si eu imi gasesc alt loc de munca in cele 20 de zile lucratoare sunt nevoita sa stau 20 de zile in preaviz?sau ma pot angaja la alta firma dupa 10 zile de preavzi , de exemplu?
Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
-dupa incheierea concediului de ingrijire copil, firma la care lucrez, va desfiintat postul pe care eu eram angajata.Eu sunt protejata in vre-un fel de lege , in sensul ca de ex.6 luni nu au voie sa ma dea afara sau dupa expiraraea celor 2 ani, sau dupa inoarcerea mea la lucru, imi pot da imediat preavizul?
Cred ca m-am lamurit.
Ceea ce citam eu mai devreme, nu se refera cred la toate perioadele asimilate, ci doar cele in care nu se obtin venituri, cum ar fii absolvirea unei forme de invatamant , etc, si indemnizatia de crestere copill, precum si restul concediilor medicale sunt considerate totuis benituri, nu?
Va multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o nelamurire atunci:
Prin HG 1682/2008, se face referire la baza de calcul:
(5) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din
perioadele asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei. Dacă persoana realizează venituri o
perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a
veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12."
Sau acesta norma nu mai este in vigoare odata cu aprobarea HG1016/2009?
Pentru ca din ce am citat eu, reises ca daca m-as intoarce la munca pentru 2 luni de ex s-ar calcula suma veniturilor pe 2 luni si s-ar imparti la 12, nu?
sau daca nu m-as intorce deloc inapoi ci as contiuna cu concediu de risc maternal si apoi cu concediu de sarcina si lauzie(maternitate), cele 12 luni ar fii doar din periaode asimilate si ei zic ca as lua 600 Ron.
Pe de alta parte nu mi se pare corect ca mama care naste inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani sa maerga cu aceeasi indemnizatie, iar cele care nasc la o luna 3 jumatate in cazul meu, sa fie trecute pe 600 Ron.
Va multumesc mult, si ma scuzati ca nu a fost chiar asa de scurt mesajul, dar chiar as vrea sa ma lamuresc, pentru ca circula atatea variante incat nu mai stii care lege e in vigoare, care norme metodologice, pentru ca oricum in ultima HG 1016/2009, nu se face referire de ex la situatii de genul in care ma incadrez eu.
In prezent ma aflu in concediu ingrijire copil, si eneficiez de 85% din venituri.aceste se va finaliza la data de 29 .10.2010.
Sunt insarcinata in 2 luni, si cel de-al doilea copil il voi naste aproximativ in luna februarie 2011.
Intrebarea mea este de ce suma voi beneficia pentru cel de-al doilea copil?600 RON? 85% din venituri?.Probabil ma voi inoarce la lucru pentru doua luni (nov, dec 2010), dupa care voi intra in concediu de sarcina si lauzie.