Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
-dupa incheierea concediului de ingrijire copil, firma la care lucrez, va desfiintat postul pe care eu eram angajata.Eu sunt protejata in vre-un fel de lege , in sensul ca de ex.6 luni nu au voie sa ma dea afara sau dupa expiraraea celor 2 ani, sau dupa inoarcerea mea la lucru, imi pot da imediat preavizul?
Sunteti protejata de lege ca 6 luni nu va pot da afara pe motiv de necorespundere profesionala.
Ei va pot da preavizul in prima zi de lucru - 20 zile lucratoare.
Da, va poate inmana preavizul imediat dupa inceperea serviciului ... termenul de 6 luni este valabil numai pentru necorespundere profesionala nu si pentru alte motive.
legat tot de acest raspuns, in cazul in care primesc preavizul si eu imi gasesc alt loc de munca in cele 20 de zile lucratoare sunt nevoita sa stau 20 de zile in preaviz?sau ma pot angaja la alta firma dupa 10 zile de preavzi , de exemplu?
teoretic...trebuie sa stati preavizul....practic, sau va intelegeti cu angajatorul, sau ...va duceti cele 10 zile...mai mult decat sa nu va plateasca cele 10 zile ramase ce sa se intample, mai ales ca tot v-a lasat pe drumuri?
Somaj
dorina78
pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)