avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la serviciu din concediu maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la serviciu din concediu maternal

am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma intorc la lucru mi-a zis ca nu poate sa ma mai primeasca pentru ca se fac restructurari de personal. Intrebarea mea este urmatoarea: este obligat sa ma primeasca inapoi, ce prevede legea in acest caz si ce am de facut in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:30, 22 Aprilie 2009
1. Conform CCMUNN pe anii 2007-2010, art.76(3): "Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii".
Deci nu puteti fi concediata pe motiv de necorespundere profesionala timp de 6 luni.

2. Puteti fi concediata daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs. (art.65 din Codul muncii).
Pentru asta trebuie sa inceteze suspendarea CIM, sa reluati activitatea in baza aceluiasi CIM (macar o zi), apoi sa primiti scrisoarea de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care lucrati 4 ore pe zi si sunteti platita 8 ore) si puteti primi indemnizatie de somaj.
Dumneavoastra depuneti cerere ca va intoarceti la serviciu din ziua imediat urmatoare a datei in care copilul a implinit 2 ani. In acest sens , angajatorul este obligat sa va primeasca si apoi sa va notifice in scris restructurarea posturilor si in consecinta veti beneficia de un preaviz de 20 de zile lucratoare si apoi beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Restructurare de post la intoarcerea din concediul de crestere copil 77angelica 77angelica Buna ziua, In luna iunie a acestui an ma voi reintoarce la munca dupa concediul de crestere copil de doi ani. Am sunat la locul de munca sa anunt ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)