avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post dupa terminarea concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post dupa terminarea concediului de ingrijire copil

Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
-dupa incheierea concediului de ingrijire copil, firma la care lucrez, va desfiintat postul pe care eu eram angajata.Eu sunt protejata in vre-un fel de lege , in sensul ca de ex.6 luni nu au voie sa ma dea afara sau dupa expiraraea celor 2 ani, sau dupa inoarcerea mea la lucru, imi pot da imediat preavizul?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Octombrie 2010
IANISEL a scris:

legat tot de acest raspuns, in cazul in care primesc preavizul si eu imi gasesc alt loc de munca in cele 20 de zile lucratoare sunt nevoita sa stau 20 de zile in preaviz?sau ma pot angaja la alta firma dupa 10 zile de preavzi , de exemplu?

va multumesc mult

Daca va gasiti de munca, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor chiar daca sunteti in perioada de preaviz.
In perioada de preaviz puteti munci fie 20 de zile a cate 4 ore/zi , fie 10 zile a cate 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dorina78 dorina78 pe 16 april fetita implineste 2ani, am fost la firma unde am lucrat, mi s-a spus ca doua saptamani imi inregistreaza preaviz,si ma ponteaza nu trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)