In urma decesului tatalui,am inaintat actele la casa de pensie sector 3.si am primit deja raspunsul, pentru acordarea pensiei de urmas pentru mama mea.Raspuns decizia nr.240342/26 iulie 2012 :total drepturi pensie asigurari sociale 646 (50 0/0 de la sustinator) dar,tatal meu decedat la data de 29.04.2012 avea pe langa pensia de munca, in val.de 1243 ron si o pensie speciala (legea 189) dosar 202721,in valoare de 184 ron.Conform celor citite la legea 189/2000 actualizata,art.3.eu inteleg faptul, ca mama are dreptul si la aceasta pensie.si la unele drepturi iar din calcule nu rezulta suma de 50 0/0.Unde gresesc eu sau este o eroare ? Ce drepturi mai are mama si cum trebuie procedat ?Avand in vedere,ca mama este bolnava ,cu grad II de handicap,accident vascular,cu o pensie de de 424 ron,toate acestea dureaza,iar pana acum nu a intrat in drepturile tatallui.Multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai autorizat si detaliat.
Sper ca nu gresesc la ,,subiecte'' dar sper ca cineva sa ma ajute cu un raspuns.
Cu doua saptamani in urma tatal meu a decedat.Avea o pensie de 1200 ron + 200 ron(ptr.deportati).Mama a ramas singura cu o pensie de 420 ron + 230 ron,indemnizatie handicap gr.II. Intrebarea este :cum poate mama beneficia de pensia de urmas? si in ce procent si conditii ? care sunt legile actualizate ?
Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea decat in conditiile : 1.lotul sa nu fie mai mic de 500. mp.fiecare.deoarece nu i se va da aprobarea de constructie. 2.sa existe un drum de servitute de cel putin 7 m latime.!.Doua loturi au fost vandute deja,depasind 500 m.p.cu drumul de servitute cerut ( in conditiile in care drumul asfaltat,care trece prin comuna,nu pe camp,nu are mai mult de 5 m!) Inteleg,utilitatea acestui teren (pierdut) de propietar,a accesului in cazul unor evenimente deosebite,salvare,pompieri,etc.la viitoarele propieitati.Dar la ultimul lot(teren) nevandut,dar in ,,tratative''cu o suprafata de 560 mp.se ridica problemele.Drumul de servitute deja facut se termina perpendicular pe lot.Daca se lasa drumul in continuare lotului respectand minimul cerut''de 500 mp,drumul va avea pe lungime o latime de doar 2,5,m.Daca se respecta in continuare drumul existent,la acceasi latime scade suprafata lotului sub 500 mp.Oricum in ambele cazuri i se refuza dezmembrarea acestuia pentru continuarea drumului.accesibil la toate cele trei loturi.Care sunt reglementarile in vigoare ? Nu as dori sa fiu ,,rau'' sa spun,ca in comuna s-au facut constructii pe mai putin de 500 mp sau ca drumuri de acces ,nu depasesc latimea de 2 m. Va multumesc anticipat.
Multumesc ptr.raspuns.Au aparut alte probleme.Pe perioada functionarii firmei jumate din perioada a fost cu capital de stat,iar alta perioada a fost privatizata ca urmare a deciziei F.P.S..Ptr.perioada cat a fost privatizata,mi s-a eliberat adeverinta.de vechime.dupa perioada 10.03.1999.Ptr.perioada cat a fost de stat,in urma cererii mele,mi s-a dat raspuns,ca nu mi se poate elibera.adeverinta. (deoarece a fost luata in evidenta la Camera de munca,dupa privatizare,la data de 10.03.1999).Tot fara rezultat au fost si drumurile (prin adrese depuse personal) la Casa de Pensii si Arhivele Nationale.Tot ce solicit, mi se tot raspunde,de actele normative care au intrat dupa 1.aprilie.2001.
perioada nerecuperata 01.10.1993-10.03.1999./ Unde am lucrat,in ce tara,unde am platit toate ,,darile''care mi-au fost oprite ,in perioada aceasta.? Daca a fost cu capital de stat,nu a existat ?
Multumesc celor ce au avut amabilitatea sa-mi dea o solutie.
Am mai postat o intrebare,dar nu am primit nici un raspuns.Cartea de munca personala,a fost distrusa in incendiul de la sediul soc.Pentru reconstituirea cartii de munca si a vechimii,a fost publicata in monitorul oficial distrugerea acesteia,dar trebuie sa aduc adeverinte de la fostul loc de munca,dar de la SC.PROTECT S.A.cu R 1553297 nu pot obtine date.Am fost la Registrul Com.am obtinut o persoana care s-ar ocupa de dosarul 46 (protect) dar surpriza:apare ca o perioada am fost angajat la sc.protect s.a.si in continuare la sc.protect srl,ca la plecarea din firma sa apar ca plec de la sc.protect s.a.(este aceeasi adresa,aceeasi pers.care pune stampila,acelasi sediu)De la REG.COM.mi s-a spus ca o sa incerce sa-mi dea adeverinta ptr.perioada care firma a fost SRL.(exact mijlocul perioadei in care am fost angajat)pentru restul,,sa mai caut.firma ,care apare in acte la o adresa unde nu este nimeni iar in internet apare,,,la stare societate,,,TRANSFER(SOSIRE) din data de 15 noiembrie 2004.ce inseamna si cum rezolva problema.?am o vechime de 28-29 ani din care la firma aceasta,aproape 11 ani.Multumesc anticipat.Le-Page Emil
O intrebare.In urma unui incendiu de amploare la birourile firmei,acum o luna,au ars numeroase acte,cum ar fi si cartea de munca.Pentru reconstituirea acesteia si a vechimii in munca ,de 29 ani,trebuie sa aduc adeverinte de la locurile de munca,unde am mai lucrat.Norocul ar fi ,ca nu am decat doua societati.Necazul este ca despre a doua firma ,S.C.PROTECT S.A.(R.1553297) cu sediul in Bucuresti,nu pot afla mai nimic.La adresa mentionata,nu este nimic,nu este trecut nici un numar de telefon,iar ultimele date,fiscale apar a fi in 2004.De atunci,nimic.Cum trebuie procedat ? Multumesc anticipat.