avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate leniparaschiv

Activitate leniparaschiv

Va rog sa-mi spuneti cum se factureaza corect o vanzare de hartie uzata intre doua persoane juridice, din punct de vedere al tva-ului.
Cel care o cumpara nu e platitor de tva, imi da un pret unitar de 0.35 ron / kg, din care isi retine imp. de 16% pe care ar trebui sa-l plateasca. Imi elibereaza o chitanta
cu cantitatea si pretul pe care trebuie sa le facturez.

Multumesc
Buna ziua,

Avem o livrare intracomunitare ( prestari servicii) pentru o persoana fizica, vine in Bucuresti pentru acest lucru, factura o voi emite cu sau fara TVA?

Multumesc
Discuție TVA
Buna ziua,

Avem o livrare intracomunitara prestari servicii( organizam niste cursuri in Bucuresti). Un reprezentant al firmei din Polonia beneficiaza de acest curs in Bucuresti. Firma lor este platitoare de tva, factura o voi emite cu sau fara tva?

Va multumesc
O factura emisa pe luna iulie 2010 (cuprinde si servicii luna iunie), furnizor este rcs%rds, are mentionata cota de tva 24%, dar in calcul am si tva 19% pt. servicii iunie. Stiam ca de la 01.07.2010 facturile care aveau tva 19 s-au transformat in 24.
Cum este corect?

Va multumesc
Discuție TVA import
Am achizitii (servicii online) extracomunitare si as avrea sa stiu cum inregistrez aceasta factura ,daca am taxare inversa, daca in decontul de TVA e corect sa-mi apara la randul 7, 7.1, 7.11 si la randul 19, 19.1, 19.1.1 si daca trebuie trecuta in declaratia 390.
Va multumesc