avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facrura deseuri-hartie uzata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facrura deseuri-hartie uzata

Va rog sa-mi spuneti cum se factureaza corect o vanzare de hartie uzata intre doua persoane juridice, din punct de vedere al tva-ului.
Cel care o cumpara nu e platitor de tva, imi da un pret unitar de 0.35 ron / kg, din care isi retine imp. de 16% pe care ar trebui sa-l plateasca. Imi elibereaza o chitanta
cu cantitatea si pretul pe care trebuie sa le facturez.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:28, 9 Noiembrie 2011
Impozit nu ar trebui sa se retina daca vinzatorul este pers juridica. Pentru acesta din urma vinzarea este un venit care intra in calculul impozitului pe profit (pe venit).
Daca cumparatorul ar fi fost platitor de tva, factura emisa de vinzator ar fi fost fara tva, aplicindu-se masurile de simplificare (taxare inversa).
In cazul dvoastra, cumparatorul nefiind platitor de tva, trebuie sa faceti factura cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva taxare inversa -intreprindere individuala dulugaby30 dulugaby30 Buna ziua , am si eu o problema , am o intreprindere individuala care este platitoate de tva dar are ca obiect de activitate vanazare si colectare deseuri ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa smarandita67 smarandita67 care este formula contab pt inregistrarea unei fact de predare deseu fier vechi? (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)