avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA TAXARE INVERSA -INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA TAXARE INVERSA -INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Buna ziua , am si eu o problema , am o intreprindere individuala care este platitoate de tva dar are ca obiect de activitate vanazare si colectare deseuri ,fier vechi deci se incadreaza la ,, TAXARE INVERSA,, ma interesa ce scriu in Registrul jurnal de incasari si plati daca de exmplu emit o factura catre un cilent de 10.000 lei factura fiind cu taxare inversa si care este venitul care trebuie declarat in declaratia 200 la Finnate .
De asemnea in ceea ce priveste cheltuielile eu achizitionez marfa de la persoane fizice, de exemplu am o receptie cu cu 110 kg fier la pretul de 1 leu deci pe receptie am 110 lei , pretul de achizitie fiind de 88 lei, intrebare este ce trec in Registrul jurnal de incasari si plati ?
Si cum intocmesc Jurnalel de vanzari si cumparari pentru taxare inversa si pentru achizitie.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:48, 11 Aprilie 2011
daca clientul dvs. este platitor de tva, atunci aplicati masura de simplificare, daca nu facturati cu tva 24%.
taxarea inversa intotdeauna o aplica cumparatorul prin formula 4426 = 4427
in RJIP treceti intotdeauna sumele fara tva.
in decontul de tva livrarile asupra carora se aplica masurile de simplificare se trec la rd. 13

daca achizitionati fier de la persoane fizice treceti toata suma de 110 lei in RJIP.
de unde ati scos suma de 88 lei? (nu exista tva deductibila in acest caz)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Rjip si chelt.reparatii auto deductibile 50% contawest contawest Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Pfa-ul este platitor de TVA De ex. am incasat o factura de 2480 lei si plati de 1240 lei Valorile includ tva Fa. ... (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)