avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate totalsistem

Activitate totalsistem

Mi-a propus un"mestesugar" ,producator de turta dulce, sa vand acest produs intr-un hipermarket la o masuta in fata caselor de marcat (dupa iesire).
Eu am un srl, dar nu tin neaparat sa lucrez pe el. Daca imi puteti da o alta sugestie(sa deschid un PFA, sau ......)?....?....
Unde sa citesc sa aflu cum sa realizez acest lucru, dar corect din punt de vedere legal ?
Răspuns la discuția chirias inselat
Va multumesc !
Voi depune o actiune si voi merge si la administratia financiara.
Mult succes in cariera !
Discuție chirias inselat
As apela si eu la lege in urmatoarea situatie pentru ca bunul simt nu mai exista .....
Am inchiriat un apartament in Slatina pentru 3 luni (lucru in deplasare), cu contract care insa nu a mai fost inregistrat la Financiar, dar este completat si semnat de mine, chirias, si proprietara. Am dat 700 ron garantie si 700 ron chiria in avans. Apoi la jumatatea lunii am platit mereu utilitatile (curentul a fost calculat prostezste si gresit in dezavantajul meu, dar nu am avut cui explica pt ca femeia e incuiata rau. Dar la rele o duce capul : ne facea vizite in lipsa noastra si a constatat ca dusesem in apartament niste cutii de carton cu niste echipamente electrice (de la serviciu - le tineam in apartament pt ca ni le furau de la lucru).
Nu a suportat sa vada cutiile in apartamentul ei si intr-o noapte ne trezim cu ea ca da buzna in casa sa vada ea ce facem in apartamentul ei si tragea de noi sa plecam din casa ei ca ea nu vrea sa vada cutii in casa. Am sunat la 112 si mi-au recomandat sa sun la politie. intre timp s-a retras si a promis ca ne scoate din casa a doua zi de dimineata.
A doua zi cand i-am spus ca plec dar trebuia sa imi dea inapoi diferenta de chirie platita in avans si garantia a renuntat la idee si ne-a lasat pana la finele contractului. Acum cand au expirat cele 3 luni am facut curatenie, am lasat totul asa cum am primit si ea s-a gandit ca ar fi bine sa imi mai opreasca mie 100 ron pentru curatenie ca nu-i spalasem perdelele si geamurile, si inca 120 ron pentru bateria de la baie pe care o avea de 3 ani si care acum nu mai statea fixa (o piesa de dedesubt ruginise si nici nu mai exista).
Si asa cam nestiutoare de carte cum e s-a ales cu 2100 ron pe 3 luni si inca 220 ron cu care sa-si ia baterie noua si sa plateasca femeie sa curete casa "ca de Pasti".
Se pare ca si chiriasei dinaintea noastra i-a luat banii pe un calorifer pe care oricum nu l-a schimbat.
Nu e corect sa mai indrazneasca sa mai faca asa cuiva. Vreau sa imi dea banutii mei inapoi si sa-si amortizeze mofturile din chiria pe care a luat-o si nici nu a declarat-o la Fisc.
Imi cer scuze ca am dat atatea detalii dar vroiam sa fie totul f clar.
Cum as putea sa imi iau banii inapoi?
La Politie am fost si m-au trimis la Judecatorie dar e sambata si abia luni pot afla ceva.
Sunt gravida si sotul va intra in concediul de paternitate.
Avem impreuna un srl (50 procente eu si 50 procente el) si el are carte de munca cu un salariu de 1500 ron net.
Din februarie pana in iunie a avut si un contract de mandat cu o alta societate de la care a mai incasat lunar 1500 ron pentru diferite servicii prestate.
Intrebarea mea este : poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, si daca da, in ce conditii (600 ron sau procent din venituri?):">:">
Discuție cum vand firma?
m-am saturat sa tot dau bani la stat, la contabil, sa nu pot scadea benzina, ...
vreau sa vand firma.
care sunt pasii de urmat?

imi cer scuze daca a mai fost dezbatut acest subiect, adevarul este ca nu am prea citit discutiile anterioare din forum.