Sunt gravida si sotul va intra in concediul de paternitate.
Avem impreuna un srl (50 procente eu si 50 procente el) si el are carte de munca cu un salariu de 1500 ron net.
Din februarie pana in iunie a avut si un contract de mandat cu o alta societate de la care a mai incasat lunar 1500 ron pentru diferite servicii prestate.
Intrebarea mea este : poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, si daca da, in ce conditii (600 ron sau procent din venituri?):">:">
Buna ziua !
Din cunostintele mele, de concediul pentru cresterea copilului poate beneficia si tatal. Indemnizatia este la alegere, de 600 de lei sau 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni (cei 85 % se pare ca se vor reduce la 70%).
Veniturile asupra carora se calculeaza indemnizatia sunt atat cele din salariu cat si alte venituri obtinute pentru care s-a platit impozit. In acest sens, unitatea la care este salariat sotul emite o adeverinta tip (o gasiti la primarie) iar de la cealalta societate cu care a mai colaborat se ridica fisa fiscala si mai este necesara decizia de la finante. Pentru mai multe informatii, adresati-va Agentiei de Prestatii sociale din judetul dvs. !