avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate gretamazilu

Activitate gretamazilu

Discuție Succesiune
In anul 2007 a decedat tata.
Inainte de 1 oct. 2011 au decedat fratele lui si sotia acestuia.
In iunie 2011 a decedat si singura lor fiica, care nu are copii ca mostenitori doar sotul.
Fratele tatalui meu are in viata 4 frati.
Au ramas bunuri de pe urma fratelui lui tata si sotiei sale in val. de 3 mil.
INTREBARE ?
Eu ca nepoata am dreptul la mostenire alaturi de sotul supravietuitor si fratii in viata ai tatalui meu ??
Doresc sa stiu daca pot accepta succesiunea?
Verisoara mea primara a decedat ,atat ea cat si parintii ei,(tatal ei frate cu tatal meu,ambii decedati) ,nu are copii,doar sot, casatoria acestora fiind incheiata in urma cu 1 an. Mostenitori consider ca sunt si fratii parintilor ei .Bunurile ramase se ridica la suma de 150.000 euro si care ar fi cotele succesorale ?
INTRUCAT, se pune problema unei aplicari cu prioritate a dispozitiilor CEDO fata de legea interna , criteriul dupa care se poate aprecia cand are intaietate Conventia fata de legea interna este unul constitutional.
Astfel, Art. 20 din Constitutie prevede faptul ca in caz de neconcordante intre pactele si tratatele la care Romania este parte si legile interne, au prioritate reglementarile internationale cu exceptia cazurilor in care Constitutia si
legile interne au prevederi mai favorabile. Fata de aceste aspecte, dreptul comun sau Conventia care prevad generic accesul la justitie pentru verificarea acestui tip de incalcare, contin o norma mai favorabila astfel incat, ea sa se poata aplica cu prioritate.

Fata de aspectul invocat va rog sa-mi spuneti ce reglementari internationale sau decizii ale CEDO, ar putea fi invocate pentru anularea legii ce vizeaza recalcularea pensiilor speciale .
A aparut hotararea de guvern prin care se aproba metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu ???? Proiectul l-am vazut .....este necesar de stiut daca a aparut hotararea de guvern.
1.Unde poate fi contestata legea ce vizeaza recalcularea pensiilor speciale?
2.Care ar fi argumentele juridice care pot fi invocate in contestatia impotriva deciziei de recalcularea pensiei?