avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Au aparut norme metodologice pentru recalcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Au aparut norme metodologice pentru recalcularea pensiilor de serviciu, conform Legii nr. 119/2010?

as dori sa stiu daca au aparut normele metodologice de aplicare a Legii nr.119 privind recalcularea pensiilor de serviciu. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 07:05, 1 August 2010
Legea 119 se aplica cu procedura prevazuta de Legea 19/2000. Doar pentru procedura de incadrare in grade de invaliditat vor fi elaborate alte norme.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Buna ziua,

Stiu ca este "off topic", insa subiectul intrebarii mele are stransa legatura cu recalcularea pensiilor speciale.
Astfel, intentionez sa dau Guvernul in judecata pentru recalcularea pensiei de serviciu apartinand tatalui meu.
Sunt constient ca nu voi reusi sa fac nimic in tara, mai ales dupa ce s-a pronuntat Curtea Constitutionala, insa sper sa reusesc la CEDO.
Credeti ca am o sansa?
Va multumesc.
@marioaraB

Hotararea de guvern prin care se aproba metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu nu a aparut. Potrivit art. 3, alin. (3) din Legea nr. 119/2010, aceasta trebuie elaborata in 15 zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ.
Accesati link-ul de mai jos, puteti citi articolul publicat de Avocatnet.ro pe aceasta tema si proiectul hotararii de guvern.
www.avocatnet.ro/content/art...
A aparut hotararea de guvern prin care se aproba metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu ???? Proiectul l-am vazut .....este necesar de stiut daca a aparut hotararea de guvern.
Inca nu a aparut.

Alte discuții în legătură

Instanta este obligata sa ia in considerare din oficiu conventia europeana a drepturilor omului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-un proces a fost invocata prin cererea de chemare in judecata incalcarea Tratatului de functionare a Uniunii Europene, Declaratia Universala a ... (vezi toată discuția)
Hotararea prin care se solutioneaza planegerea impotriva rezolutiilor cf lefii 202/2010 nu este definitiva Micaly Micaly Art 20 Constitutie Tratatele internationale privind drepturile omului (1) [b]Dispozitiile constitutionale[/b] privind drepturile si libertatile ... (vezi toată discuția)
De cate ori se va mai omite obligativitatea practicii cedo pentru romania? Roland Mindrila Roland Mindrila Scurt istoric : Art.11 din Constituţia României stabileşte, cu valoare de principiu, obligaţia statului român de a îndeplini întocmai şi cu ... (vezi toată discuția)