avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Luminita Pop

Activitate Luminita Pop

Domnule, nu doresc sa jefuiesc pe nimeni. Am 41 de ani, sunt la primul meu copil, si sunt angajata de la 18 ani. Oare de la 18 si pana la 41 de anu, nu am contraprestat suficient???
De ce acum cand am si eu nevoie sa fiu ajutata in contul CAS-urilor platite timp de 23 de ani sa ma ocup de cresterea copilului mic, Ministerul Muncii modifica contractul meu cu acesta unilateral, adica asa cum il taie capul??????
Dar totusi faptul ca eram deja in derularea acelei indemnizatii cu 85%, si deci am incheiat niste contracte, niste documente cu Ministerul Muncii, in care era stimulat CLAR cuantumul de 85%, nu inseamna nimic???
Un contract poate fi modificat chiar asa, unilateral de o parte???? Cred ca nu!!!!!
Principiul neretroactivitatii legii mai opereaza sper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
As dori sa deschid o actiune in instanta impotriva Ministerului Muncii si Protectiei Sociale pentru a primi retroactiv cei 15% taiati din indemnizatia pentru mame si desigur voi cere si dobanzi penalizatoare pentru fiecare zi in care am fost prejudiciata de acesti bani.
Doresc sa ma folosesc de principiul neretroactivitatii legilor, eu primind aceasta indemnizatie cu data de 7.iunie.2010.
Va rog sa-mi spuneti daca a castigat vreo mama in instanta acesti bani, si sa-mi indicati speta, de asemenea sa-mi spuneti parerea dvs, in ce masura as putea castiga, si daca pot folosi dreptul european (UE) in aceasta speta. Multumesc.
M-am gandit sa atac decizia printr-o actiune in contestatie in anulare pentru greseala materiala a instantei. Am cerut ca prin exceptia de tardivitate a introduceri intampinarii in termenul legal de 5 zile, parata sa fie sanctionata de catre instanta prin decaderea din dreptul sau de a mai propune probe sau de a invoca anumite imprejurari de fapt. Instanta de fond, tribunalul, nu s-a pronuntat deloc cu privire la cererea mea si a admis pentru parata proba cu inscrisuri si proba testimoniala, cu toate ca daca ar fi operat exceptia invocata de mine, instanta nu trebuia sa mai admita administrarea acestor probe.
Instanta de recurs, Curtea de Apel, "a cotit-o" sustinand ca "societatea parata era in drept sa solicite repunerea in termenul de depunere a intampinarii, cerere care prin prisma art.114 ind.1 alin.2,3 C. Proc.civ., instanta de fond nu o putea respinge". Eu cred totusi ca, a fi in drept sa soliciti NU ESTE TOTUNA cu a solicita, pentru ca parata-intimata societate prin administratorul sau unic, n-a facut-o.
Prin urmare, daca parata nu a depus aceasta cerere de repunere in termen a intampinarii, pot cere prin contestatia in anulare pentru greseala materiala a instantei, anularea deciziei judecatoresti si reluarea judecarii cauzei de la cel mai vechi act de procedura?
Daca nu e posibil, ce pot face, in ce termen si potrivit carui articol?
Discuție Coproprietate
Ma numesc Pop Ionita si as dori sa aflu daca pot avea probleme datorita fostei sotii cu care sunt in coproprietate pentru ca desi suntem divortati de multi ani nu am facut partajul apartamentului cu trei camere. Fosta sotie a cotractat mai multa credite, nu cunosc cu exactitate situatia acestora, nu stiu daca sunt cu ipoteca, a facut si o restanta de peste 3000 de lei la consum. Eu nu locuiesc actualmente acolo dar sunt ingrijorat pentru ca stiu ca fosta sotie este o rau platnica.
Intrebarea mea este: pot avea necazuri cu bancile pentru creditele ei nerambursate sau partea mea din apartament nu poate fi atinsa de nimeni?
Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut daune impotriva fostului angajator si ce vreau sa aduc ca si argument este faptul ca nici instanta de fond si nici cea de recurs nu au vrut sa-mi ia in considerare cererea de admitere a exceptiei de nelegalitate pentru neintroducere de catre parat a intampinarii in termenul de 5 zile si a decaderii acestuia de a mai propune probe. Precizez ca in decizia civila, instanta de recurs spune ca: "societatea parata era in drept sa solicite repunerea in termenul de depunere a intampinarii, cerere care prin prisma art.114 ind.1 alin.2,3 C. Proc.civ., instanta de fond nu o putea respinge". Eu cred totusi ca, a fi in drept sa soliciti NU ESTE TOTUNA cu a solicita, pentru ca parata-intimata societate prin administratorul sau unic, n-a facut-o. Prin urmare, ce pot face? Cerere de contestatie in anulare, sau de revizuire si in ce termene sau pentru ce articole. Multumesc, Luminita Pop.