Un SRL din Timisoara (comert cu produse alimentare) doreste sa deschida punct de lucru (comert cu haine second hand) intr-o localitate din Caras Severin.
Pot afla pe aceasta cale, va rog:
- unde (la ce institutii) si ce cereri se depun?
- unde (la ce institutii) si ce taxe se achita?
- care ar putea fi durata medie de obtinere a aprobarilor, avizelor etc?
- este necesar un acord de functionare al administratiei din comuna unde se deschide punctul de lucru?
Am cumparat un teren prin contract autentificat si dupa patru ani a aparut o promisiune de vanzare, de care nu stiam, olografa, scrisa de acelasi vanzator de fata cu martori, fara a purta insa data intocmirii sale.
Sigur, in textul contractului autentic se precizeaza ca imobilul nu a mai fost promis spre vanzare.
Vanzatorul este decedat in prezent.
Ce ar putea fi de facut? Ambii cumparatori ne dorim terenul, fireste!
Multumesc pentru viitoarele opinii si precizari!:sorry:
In anul 2006, Primaria de municipiu a retrocedat apartamentul in care locuiam cu chirie, unei solicitante decedate inaintea despozitiei de retrocedare.
Cineva, un fost imputernicit al solicitantei, care nu a recunoscut pierderea puterilor sale dupa acel deces si nu a informat primaria despre eveniment, a intabulat decedata.
De atunci, Primaria nu imi mai percepe chirie si fireste ca nici decedata si nici altcineva nu vine la mine sa imi ofere contract de inchiriere.
Din cauza ca nu detinem contract de inchiriere in vigoare, au aparut o serie de incoveniente:
- nici ei nici membrii familiei mele nu putem obtine decat carti provizorii de identitate, cu durata scurta de timp.
- nici unul dintre noi nu putem incheia nici un fel de contracte - bancare, Orange, Vodafone, Cosmote, Enel, Eon Gaz etc.
- la orice institutii mergem si prezentam cartea provizorie, ni se aplica un tratament similar transfugilor asiatici sau eliberatilor din penitenciar.
Incercand sa platim impozitul pe locuinta, am fost refuzati de directia locala de finante publice.
Astept o sugestie, chiar si acum cand toata lumea deja a ridicat din umeri, spunand ca asa ceva nu exista!
Sora casatorita inaintea construirii casei parintesti actuale poate fi inlaturata de la masa succesorala de catre fratele ei?
Fratii au crescut in casa batrana, sora s-a casatorit, a primit dota si s-a mutat. Parintii si fratele ramas cu ei au construit o casa noua fara ajutorul noii familii a fiicei.
Multumesc anticipat! Nu e cazul meu, ci al tatalui meu.