avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare catre o persoana decedata. Efectele lipsei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare catre o persoana decedata. Efectele lipsei contractului prevazut de L 10

In anul 2006, Primaria de municipiu a retrocedat apartamentul in care locuiam cu chirie, unei solicitante decedate inaintea despozitiei de retrocedare.
Cineva, un fost imputernicit al solicitantei, care nu a recunoscut pierderea puterilor sale dupa acel deces si nu a informat primaria despre eveniment, a intabulat decedata.
De atunci, Primaria nu imi mai percepe chirie si fireste ca nici decedata si nici altcineva nu vine la mine sa imi ofere contract de inchiriere.

Din cauza ca nu detinem contract de inchiriere in vigoare, au aparut o serie de incoveniente:
- nici ei nici membrii familiei mele nu putem obtine decat carti provizorii de identitate, cu durata scurta de timp.
- nici unul dintre noi nu putem incheia nici un fel de contracte - bancare, Orange, Vodafone, Cosmote, Enel, Eon Gaz etc.
- la orice institutii mergem si prezentam cartea provizorie, ni se aplica un tratament similar transfugilor asiatici sau eliberatilor din penitenciar.

Incercand sa platim impozitul pe locuinta, am fost refuzati de directia locala de finante publice.

Astept o sugestie, chiar si acum cand toata lumea deja a ridicat din umeri, spunand ca asa ceva nu exista!

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata cica... Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Va prezint o speta interesanta...2 frati locuiesc intr-o casa nationalizata de 30 de ani.Initial au fost si parintii fireste.Acestia au decedat ... (vezi toată discuția)
Interzicerea obtinerii unei c.i. provizorie pe adresa ta,a unei alte persoane..... mihasava mihasava Buna ziua....De 3 sapt,primesc mandate postale,pe numele unei persoane,X,care,a stat cu chirie,legal,la o alta proprietate pe care o detineam impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar Stoiancornel Stoiancornel Va rog, cine ma poate lamuri? In 1974 parintii mei au cumparat casa de la Stat cf Legea 4/1974 iar in Decizie si in Titlul de proprietate sunt trecuti la ... (vezi toată discuția)