avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Interzicerea obtinerii unei C.I. provizorie pe adresa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Interzicerea obtinerii unei C.I. provizorie pe adresa ta,a unei alte persoane.....

Buna ziua....De 3 sapt,primesc mandate postale,pe numele unei persoane,X,care,a stat cu chirie,legal,la o alta proprietate pe care o detineam impreuna cu mama mea...In aprilie 2007,am incetat contractul de inchiriere,deoarece acea proprietate sa vandut.Mentionez ca,atat cat si mama,aveam adresa pe aceiasi strada la un alt numar,adresa unde figurez de cand m-am nascut....Mama mea a decedat in noiembrie 2007...Persoana X care a stat cu chirie in proprietatea CARE sa vandut,a plecat cu de la noi, cu chiria neplatita pe 3 luni,si a vandalizat si casa, cand au plecat in miez de noapte....Afland de cateva zile ca persoana X are mutatie pe adresa unde locuiesc doar eu si sotul meu,am mers la politie,la evidenta populatiei,sa vad ce se intampla,si sa aflu cum pot anula mutatia persoanei X...Surpriza!!!! Nu mi-au putut spune decat ca da,persoana X,figureaza la adresa mea,dar ca,nu imi pot da relatii despre asta ptr ca sunt CONFIDENTIALE....Nu mi se pare normal...In fond sunt mostenitoarea mamei mele,chiar daca nu am facut succesiunea dupa ea din cauza taxelor mult prea mari ptr salariul meu....Ma poate ajuta cineva cu un sfat,sa pot lamurii aceasta problema???Eu banuiesc ca mama a dat semnatura ptr mutatia persoanei X,desii in contractul de inchiriere apare o alta adresa...Dar si asa,mama nu mai este,iar eu nu vreau sa figureze la adresa mea...Pot aparea datorii de la banci,amenzi ratb,etc,pe numele ei dar adresa mea,care imi vor complica viata in momentul in care vreau sa imi vand proprietatea...Am inteles ca pana la expirarea C.I.,in caz de furt sau pierdere isi poate obtine C.I. provizorie,fara acordul meu...E adevarat????Va rog un sfat legal care sa ma ajute....Va rog!!!! Multumesc anticipat tuturor....
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:16, 5 August 2012
1) persoana care a stat cu chirie nu va putea sa aiba drept la ceva mostenire sau banca sau probleme cand veti vrea sa vindeti locuinta. Temerile dvs.

2) Mergeti din nou la politie cu o cerere/declaratie si expuneti-va problema ptr rezolvarea ei de catre politie. Ei trebuie sa va raspunda la cererea dvs. Insa atentie,nu mai mergeti sa vorbiti oral,ci in scris,asa si politia va va raspunde tot in scris.

3) Politia nu are cum sa va evite,sa nu va ajute. Daca totusi va respinge cererea de ajutor,ei trebuie sa specifice motivul legal.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Tarzan2012, utilizator
mihasava a scris:
am mers la politie,la evidenta populatiei,sa vad ce se intampla,si sa aflu cum pot anula mutatia persoanei X...Surpriza!!!! Nu mi-au putut spune decat ca da,persoana X,figureaza la adresa mea,dar ca,nu imi pot da relatii despre asta ptr ca sunt CONFIDENTIALE

Asa este, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 (actualizata) permite comunicarea datelor cu caracter personal ale unei persoane doar in anumite conditii. In opinia mea v-au ajutat spunandu-va ca acea persoana are domiciliul acolo.
Nu puteti cere anularea cartii de identitate a omului decat daca promovati in instanta o actiune cu obiect evacuarea lui. Nici Evidenta Persoanelor (care apartine de primarie) si nici politia nu au astfel de competente.

Pe numele mamei nu pot aparea amenzi etc., doar pe numele acelui fost chirias insa intr-adevar ar fi posibil sa aveti probleme in obtinerea certificatului fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale necesar la vanzare - ar aparea datorii.

Daca ati face succesiunea sau macar ati obtine certificatul de calitate de mostenitor (care doar stabileste ca sunteti mostenitor, costa mai putin) de la un notar din orasul dvs., ati putea sa depuneti la Evidenta Persoanelor o declaratie insotita de o copie dupa acel certificat ca persoana respectiva nu mai locuieste acolo si astfel ati impiedica obtinerea unei carti de identitate provizorii cu mentiunea ''lipsa dovada adresa de domiciliu''.
Nu cred ca fara a dovedi calitatea de mostenitor cererea dvs. ar avea efect.
Mai nou am primit o sentinta judecatoreasca prin care o persoana solicita radierea domiciliului unei persoane pe care o primise in spatiu. Surpriza, proprietarului i s-a raspuns ca nu se poate face acest lucru. Sa astepte sa-i expire actul de identitate respectivei persoane. Probabil nu a fost formulata corect cererea. In schimb a obtinut de la taxe si impozite sa i se faca un rol separat persoanei primite in spatiu. Poate asta e solutia.
Mai am o sentinta in care, din cauza datoriilor unor membri ai familiei cu aceeasi adresa, mama acestora, care era proprietara, era sa fie scoasa afara din casa si casa vanduta pentru ca nu se platisera datoriile la intretinere. De 2 ani asteptam una dintre persoane sa-si schimbe actul de identitate care e si expirat si persoana nu e de gasit. Asta e... E bine sa te gandesti de 10 ori pana sa primesti pe cineva in spatiu. Chiar si in cazul contractelor de inchiriere legea nu spune ce valabilitate trebuie sa aiba contractul pentru a face domiciliul. Si atunci asa nu mai scapi de persoanele primite in spatiu intr-o forma sau alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)