avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act autentic de cumparare versus promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act autentic de cumparare versus promisiune de vanzare

Am cumparat un teren prin contract autentificat si dupa patru ani a aparut o promisiune de vanzare, de care nu stiam, olografa, scrisa de acelasi vanzator de fata cu martori, fara a purta insa data intocmirii sale.

Sigur, in textul contractului autentic se precizeaza ca imobilul nu a mai fost promis spre vanzare.

Vanzatorul este decedat in prezent.

Ce ar putea fi de facut? Ambii cumparatori ne dorim terenul, fireste!

Multumesc pentru viitoarele opinii si precizari!:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:01, 22 Iulie 2010
Buna ziua !
Daca aveti intabulare , nu se mai poate face nimic de catre cealalta parte , chiar si in ipostaza unei actiuni in instanta .
Daca nu aveti , faceti urgent documentatia ....
Buna ziua !
Ce sa fie de facut ?! Va exercitati dreptul de proprietate asupra acestuia. In situatia prezentata de dumneavoastra terenul va apartine de drept. Restul nu trebuie sa va intereseze, avand in vedere ca detineti un act perfect legal ( in privinta bunurilor imobile transferul proprietatii se face prin formele prescrise de lege- act autentic- sub sanctiunea nulitatii absolute).
Cu stima !
~ Conținut șters la cerere ~
1. Proprietarul terenului este cel care a inscris primul dreptul de proprietate in Cartea funciara.
2. Actele prin care se transfera dreptul de proprietate asupra terenurilor trebuiesc intocmite in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ... Cezar Dragon Cezar Dragon Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un teren agricol extravilan la notar urmând să încheiem contractul ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)