Un SRL poate sa fie cesionat unei societati nerezidente care sa devina astfel si asociat unic si administrator (bineinteles cu o persoana fizica ca reprezentant in administrare)?
Am cautat in lege si nu am gasit vreo interdictie, dar am inteles ca la registru nu se accepta, doar daca administratorul este o societate diferita de cea care detine toate partile sociale.
Avand in vedere ca o persoana fizica poate fi si asociat unic si administrator nu inteleg de ce acelasi lucru nu se aplica si in cazul acesta.
tertii, inclusiv finantele pot face opozitie daca dovedesc un prejudiciu. O simpla datorie catre acestia nu vad de ce ar impiedica cesiunea. Pe ce baza creditorii se pot opune si impotriva cui indreapta actiunea?
Conform noii legi, in cazul cesiunii societatilor comerciale toti creditorii fie ei societati sau finante au drept de opozitie in termen de 30 zile. Intrebarea este cum se calculeaza acest termen? De la data inregistrarii la registul comertului a hotararii asociatului unic sau de la data publicarii ei in monitorul oficial?
Avand in vedere ca publicarea in monitor dureaza 3 saptamani practic acest termen se prelungeste.
Legea spune clar PREJUDICIU. Daca o societate are datorii catre finante/creditori prin simpla ei cesionare nu inteleg de ce functioneaza aceasta prezumtie ca se face cu prejudicierea cuiva. De unde stim ca cesionarul nu este o persoana solvabila care poate credita societatea in asa fel incat sa poata plati datoriile sau poate reorganiza businessul incat sa genereze profit.
Eu cand inchei un act juridic il inchei cu o persoana juridica nu cu persoana fizica care detine partile sociale, deci prin simpla schimbare a asociatilor contractele raman perfect valabile in cazul in care nu exista stipulatii contrare
Prejudicul trebuie dovedit. Sunt tare curios sa vad cum ar arata o actiune a creditorilor. Are cineva vreo idee?