avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare cumparare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare cumparare SRL

care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL?
ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare cumparare prin notar,a incasat banii pe firma si a lasat o procura noului cumparator (nu stiu sigur ce prevede) dupa care a plecat in Italia.Nu e de gasit.
Cine se ocupa de modificarile care trebuiesc facute la ONRC?.
Cine are obligatia de plata a impozitului minim?-(consider ca fiind datoria firmei noul cumparator are acesta obligatie)
Firma avea datorii la fisc -cine este raspunzator cu achitarea acestora?
poate ONRC inregistra suspendarea firmei pe o perioada de 3 ani facuta in numele vechiului asociat daca acesta are contract de vanzare cumparare a firmei de la inceputul lunii iunie 2010.
as avea multe intrebari de pus dar ma multumesc cu raspunsuri si pentru acestea
va multumesc pentru ajutor=D>
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 16:55, 28 Iulie 2010
Vanzarea societatilor se face direct la ONRC. Daca actul nu a fost mentionat la Registru actele societatii raman in sarcina organelor inregistrate la ONRC.
La notar probabil ca au facut Contractul de cesiune de parti sociale.Asta nu inseamna ca au terminat vanzarea.
Acesta trebuie depus la ORC, impreuna cu Decizia asociatului unic de cesionare, care trebuiesc publicate in Mon.of.
Dupa trecerea unui termen de 30 de zile, timp in care tertii pot face opozitie la cesiune, se depune tot la ORC actul constitutiv modificat, cu toate taxele.
Orice modificarea a actului constitutiv trebuie inregistrata la ORC in termen de 15 zile !
Obligatia de inregistrare o au persoanele inregistrate in registru ( vechiul asociat, adm ) . Daca are procura poate sa o faca si noul asociat, adm
Practic daca societatea are datorii la ANAF nu se mai poate face cesiunea !!
tertii, inclusiv finantele pot face opozitie daca dovedesc un prejudiciu. O simpla datorie catre acestia nu vad de ce ar impiedica cesiunea. Pe ce baza creditorii se pot opune si impotriva cui indreapta actiunea?
Pe baza OUG 54/ 2010, care a modificat Legea 31/ 1990.
Mai exact este vorba de urmatoarele prevederi modificatoare:
La articolul 202, dupa alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (21)—(24), cu urmatorul cuprins:
„(21) Hotararea adunarii asociatilor, adoptata in conditiile alin. (2), se depune in termen de 15 zile la oficiul registrului comertului, spre a fi mentionata in registru si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
(22) Oficiul registrului comertului va transmite de indata, pe cale electronica, hotararea prevazuta la alin. (21) Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.
(23) Creditorii sociali si orice alte persoane prejudiciate prin hotararea asociatilor privitoare la transmiterea partilor sociale pot formula o cerere de opozitie prin care sa solicite instantei judecatoresti sa oblige, dupa caz, societatea sau asociatii la repararea prejudiciului cauzat, precum si, daca este cazul, atragerea raspunderii civile a asociatului care intentioneaza sa isi cedeze partile sociale. Dispozitiile art. 62 se aplica in mod corespunzator.
(24) Transmiterea partilor sociale va opera, in lipsa unei opozitii, la data expirarii termenului de opozitie prevazut la art. 62, iar daca a fost formulata o opozitie, la data comunicarii hotararii de respingere a acesteia.”

Alte discuții în legătură

Cesionare firma un om simplu un om simplu Buna, Am o societate comerciala (srl) la care sunt asociat unic iar in ultima perioada am avut pierderi mari si a trebuit sa inchid un magazin si am acumulat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale scorus69 scorus69 buna seara am si eu o intrebare intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s 50% , cesiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)