avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate cordosel

Activitate cordosel

Răspuns la discuția alcoolul in spatiile publice
Daca amenda este totusi platita in termenul mentionat, se mai pune la cazier? Sau se pune oricum la cazier ?
La un concert de muzica desfasurat in parcarea unui mall, un individ este surprins printre spectatori consumand bere dintr-un pet. Jandarmii il salta in duba, ii citesc legea, si la final se alege cu o amenda de 300 de lei care trebuie platita in decursul a 15 zile.
Ce se intampla daca amenda este platita mai tarziu?
Ce se intampla daca amenda nu este platita deloc ?
Răspuns la discuția Amenda ilegala
Va multumesc pentru raspuns, si pentru timpul acordat.
Inteleg, deci ca amenda va trebui platita "la un moment dat", si, desi legal dreptatea ar fi fost de partea mea, prostia este ca nu am depus contestatia in termen de 15 zile.
Discuție Amenda ilegala
In urma cu vreo 6 luni, am luat o amenda de 500 de lei pentru ca am "calcat" accidental pe o proprietate privata, mai exact ma plimbam prin curtea prefecturii (pana la momentul respectiv nici nu stiam ca acolo era curtea prefecturii, credeam ca e o simpla parcare). Paznicul m-a perchezitionat la zid dupa care m-a poftit inauntru si mi-a scris amenda.
In conditiile in care curtea respectiva nici macar nu era ingradita, nu avea nici o bariera sau vreu alt fel de avertisment cu "proprietate privata", sau "nu calcati pe aici" este legala amenda?
Mai mult, datorita neplatii amezii mi-a venit o avertizare acasa. Dupa acest episod, am depus o contestatie la politia din judetul meu. In acea cerere am explicat exact ce se intamplase, si nu am mai primit nici o notificare, nici un raspuns. Ce sa inteleg? Amenda este inca valabila? Ce se intampla daca nu o platesc?:">
Daca nu va este cu suparare, as incerca sa cer sfatul unui avocat, notar sau a unei persoane specializate referitoare la o problema dificila in ceea ce priveste un credit cu probleme de la o banca.

La rugamintea unui prieten, am facut pentru el un imprumut, asa zis credit de nevoi persoale in valoare de 5.000 de euro, contract de imprumut pe o perioada de 8 ani, cu promisiunea ca acesta va fi achitat in intregime intr-un an.
Am fost nevoit sa iau alt credit in valoare de 10.000 de euro, iar banca a declarat ca mai intai trebuie sa finalizez primul credit. "Prietenul" pentru care am semnat creditul nu a achitat creditul, ba mai mult, aproape zilnic sunt sunat de banca in ceea ce priveste faptul ca acesta intarzie sa plateasca ratele.
Singura dovada pe care o am cu privire la faptul ca, creditul este pentru el, este o hartie semnata de mana (fara prezenta unui notar, sau a altei persoae juridice.)
As vrea sa stiu ce este de facut pentru a-i "pasa" creditul pe numele lui, pentru a putea sa iau alt credit, si pentru a nu mai fi sunat de banca zilnic... #-o #-o

Va multumesc pentru timpul acordat, si astept cu disperare un raspuns de la dumneavoastra. :sorry: