avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ilegala

In urma cu vreo 6 luni, am luat o amenda de 500 de lei pentru ca am "calcat" accidental pe o proprietate privata, mai exact ma plimbam prin curtea prefecturii (pana la momentul respectiv nici nu stiam ca acolo era curtea prefecturii, credeam ca e o simpla parcare). Paznicul m-a perchezitionat la zid dupa care m-a poftit inauntru si mi-a scris amenda.
In conditiile in care curtea respectiva nici macar nu era ingradita, nu avea nici o bariera sau vreu alt fel de avertisment cu "proprietate privata", sau "nu calcati pe aici" este legala amenda?
Mai mult, datorita neplatii amezii mi-a venit o avertizare acasa. Dupa acest episod, am depus o contestatie la politia din judetul meu. In acea cerere am explicat exact ce se intamplase, si nu am mai primit nici o notificare, nici un raspuns. Ce sa inteleg? Amenda este inca valabila? Ce se intampla daca nu o platesc?:">
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 21:47, 15 Iulie 2010
Procesul verbal de contraventie trebuia atacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia.
Daca dupa 6 luni ati facut contestatie la politie (cand legal era s-o depuneti la judecatoria competenta)...nici n-o sa primiti vreun raspuns.
Amenda este valabila si isi produce efectele, in sensul ca prin neplata acesteia, administratia financiara va poate pune poprire asupra veniturilor dvs. pana la plata acestei amenzi.
av.M.Hornea
sunteti decazut din dreptul de a mai face vreo contestatie....daca amenda a fost data acum 6 luni....termenul pentru contestatie a trecut de mult.....cu toate ca din ceea ce spuneti dvs, din punctul meu de vedere aveti dreptate daca proprietatea nu era delimitata si nici prevazuta cu sisteme de avertizare.....pana la urma trebuie sa o platiti...
Va multumesc pentru raspuns, si pentru timpul acordat.
Inteleg, deci ca amenda va trebui platita "la un moment dat", si, desi legal dreptatea ar fi fost de partea mea, prostia este ca nu am depus contestatia in termen de 15 zile.
se pare ca da....mai multa atentie pe viitor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata - acces marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre o cladire cu peste 200 de apartamente, care are in dotare o parcare privata de vreo suta de locuri. Acest spatiu - parcarea este ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta arhitectura arhitectura Am circulat cu masina pe drumurile nationale fara sa realizez ca rovinieta imi expirase . Cand mi-am dat seama am cumparat rovinieta pe un an . ... (vezi toată discuția)
Gratar in curtea proprie Flo13 Flo13 Buna ziua, Am o problema legata de gratarul duminical pe care orice om care are o curte in proprietate il face in aceasta zi. Din nefericire un vecin din ... (vezi toată discuția)